25 / 07 / 2024

Ekonomist Şatıroğlu’ndan ‘şok’ iddia: Borsayla oynuyorlar, borsa yatırım yeri olmaktan çıktı!

Ekonomist Şatıroğlu’ndan ‘şok’ iddia: Borsayla oynuyorlar, borsa yatırım yeri olmaktan çıktı!

Borsa geçen hafta yüzde 2,3 oranında değer kazanırken son üç haftadır yaşadığı düşüş trendinden kurtuldu. Şimdi gözler yeni haftaya çevrilirken, ekonomist Tunç Şatıroğlu’ndan yine ilginç bir iddia geldi...


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


HİÇBİR TEDBİR ALINMIYOR

Ekonomist Şatıroğlu’ndan ‘şok’ iddia: Borsayla oynuyorlar, borsa yatırım yeri olmaktan çıktı!

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, Borsa İstanbul’da yaşananlara ilişkin borsa yönetiminin ise herhangi bir önlem almadığına işaret ederek robotlar yasaklanmasa da satışlarının hızlarının belirli durumlarda düşürülmesi gerektiğini savundu.

Öte yandan Şatıroğlu, AKP’li eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ekonomi politikalarında etkin rol alacağına ilişkin basında çıkan haberlerin borsadaki etkisinin ise sadece 4,5 saat sürdüğünü söyledi.

Youtube kanalında konuya ilişkin görüşlerini açıklayan Tunç Şatıroğlu, Şimşek’in görev alsa bile tek başına karar veremeyeceği için borsadaki etkisinin çok fazla sürmediğini ileri sürdü.  ‘Mehmet Şimşek gelecek’ beklentisiyle borsada öğle saatlerine kadar yaşanan yükselişin daha sonra yerini satışlara bıraktığını kaydeden Şatıroğlu, şu sorulara yanıt aradı: “Mehmet Şimşek gelse politika faizini şu kadar yapacağım veya IMF’ye gideceğiz gibi konularda net bir şey söyleyebilecek mi? Merkez Bankası kendi işini mi yapacak? Mehmet Şimşek bütün bu konularda tek başına karar verebilecek mi?”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön