24 / 05 / 2024

Ekonomist Selçuk Geçer altında rekor için tarih verdi

Ekonomist Selçuk Geçer altında rekor için tarih verdi

Medya TV'nin Gündem programında Ceylin Çağatay'ın sorularını cevaplayan Ekonomist Selçuk Geçer dolar ve altının gidişatıyla ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu



 BDDK'nın aldığı karar sonrası gerileyen doların yeniden yükselmesinde kararın sermaye kontrolü olarak algılanıp kaçışı hızlandırması olduğunu belirtti. Likite yani parasal sıkışmanın geldiğini vurgulayan Geçer, %78'lik enflasyonun henüz döviz kuruna yansımadığını da belirtti.

Euro/Dolar paritesi için kritik noktanın 1 olduğunun altını çizen Selçuk Geçer konuyla ilgili "Dövizi baskılamaya çalışarak bu işi kıvıramazsın. Ben önümüzdeki günlerde bir kırılma bekliyorum, sert kırılmalar olacak. Açıklanan enflasyon rakamı henüz dövize yansımış değil." ifadelerini kullandı. Yakın ve uzak vadede çarpıcı dolar beklentisini, altının gidişatını ve kripto para değerlendirmesini ise şu sözlerle açıkladı:

Ekonomist Selçuk Geçer altında rekor için tarih verdi

"Altın fiyatını etkileyen 2 mesele var. Bunlardan birisi ons fiyatı. Uluslararası piyasada ons altına göre belirleniyor. Diğeri ise serbest piyasa yani arz/talep. Son gelişmeler bu kriz döneminde altın tarafında ciddi satış geldi. Buraların ben dip seviyesi olduğunu düşünüyorum uluslararası cephede. Türkiye'de gram altının fiyatını etkileyen temel sebeplerden biri de dolar fiyatı. Dolar yükselirken ons düşse bile gram altın düşmüyor, sabit kalıyor. Dolar da onsla beraber düşse gram altın da düşüşünü görürüz. Yarın ons 1900'ün üzerine çıktığında altın fiyatlarını yukarı çekmeye devam edecek.

Altın şu an düşük görülse de bu dalgalanma normal. Ara ara altın böyle yapar ardından sert bi çıkış yapar. Şirketler de piyasalardan altın topladığında artış şiddetlenecek. Biz gram altında 1100 liraları çok rahat göreceğiz.

Editörün Notu: Bu haber  9 Temmuz 2022, saat 17.00'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 27 kuruş, euro 17 lira 58 kuruş, altının gramı ise 968 lira 52 kuruş değerindedir.

Kredi kullanacaklar bu habere dikkat! BDDK'dan kısıtlama kararı

İslam Memiş'ten çok konuşulacak sözler: "Çekirdek parası..."

Merakla beklenen EYT kararında son durum ne? AK Partili isimden açıklama


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön