12 / 05 / 2024

Ekonomist Selçuk Geçer, doların yükseliş tahminleriyle yatırımcıları uyarıyor: 35 liranın üzerine çıkacak!

Ekonomist Selçuk Geçer, doların yükseliş tahminleriyle yatırımcıları uyarıyor: 35 liranın üzerine çıkacak!

Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye'nin ekonomik durumuna ilişkin endişelerini dile getirdi ve dolar kurunda ciddi bir yükseliş öngördü. İşte ayrıntılar...



TAHMİNLERİ TUTUYOR, YATIRIMCININ DUDAĞI UÇUKLUYOR

Ekonomist Selçuk Geçer, daha önceki tahminlerinde olduğu gibi yine döviz yatırımcılarına uyarılarda bulundu. Geçer, doların yıl sonunda 40 liraya kadar yükselebileceğini öngördü. Şu anki gerçek değerin 24 lira olduğunu belirten Geçer, hükümetin seçime kadar doları baskılamaya çalıştığını ancak bu artık mümkün olmadığını ifade etti. Geçer'e göre, önümüzdeki haftalarda dolar yükselişini sürdürecek ve vatandaşlar da dövize ve altına yüklenmeye devam edecek. Çünkü herkes seçim sonrasında ciddi bir kur hareketi olacağını bekliyor.

''ALTINI ÇİZEREK SÖYLÜYORUM''

Ekonomist Geçer, yatırımcıları, yatırım yapmayı düşünenleri ve borcu olanları "altını çizerek" uyardı. Geçer'in açıklamasına göre, Türkiye'de ciddi bir kur kırılmasının yakın olduğunu gösteren nedenler var. Özellikle kısa vadeli borçlar, merkez bankası rezervleri dışında rekor seviyelere ulaşmış durumda. Uzun vadeli borçlanma ise mümkün değil. Geçer, 35-40 liralarının dolar için iyi günler olduğunu ifade ederken, otuz beş kırk liralık bir döviz kuru görülürse şükredilmesi gerektiğini söyledi. Ancak bu seviyede tutmayı başaramazsak elimizde hiçbir gücün olmadığını ve kontrolsüz bir ekonomiyle karşı karşıya kalacağımızı belirtti. Geçer'e göre, hiperenflasyon ve fakirleşme riski de yüksek. Kur korumalı politikaların da artık yeterli olmadığını ve dövizin ciddi bir yükselişe geçeceğini söyledi.

Ekonomist Geçer, enflasyonun yüzde 200'ün üzerinde olduğuna vurgu yaparak TÜİK tarafından örtüldüğünü ifade etti. Geçer, geçen sene yüzde 400'ün üzerindeki enflasyonun baz etkisini sürdürdüğünü ve bugünkü enflasyonun da yüzde 200'lerin üzerinde olduğunu belirtti. Ekonomik durumun düzeltilmesinin zaman alacağını ve yatırımcıların dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Geçer, sözlerini bu şekilde tamamladı.

Aile Destek Programı 2023 Nisan müjdesinden sonra flaş bir açıklama! Hesaplara 2 bin 59 TL ve 3 bin 708 TL  yatıyor!
BİM'de 5 kilogram yoğurtun fiyatı 99 TL'ye düştü! Bu indirimi duyan cüzdanını alıp BİM'e koşacak!
Çanakkale Belediyesi öğrencilerin sağlıklı beslenmesine katkıda bulunuyor: Beslenme çantaları dağıtımda!

Geri Dön