28 / 04 / 2024

Ekonomistlerden kritik uyarı geldi! Yolun sonuna geldik''

Ekonomistlerden kritik uyarı geldi! Yolun sonuna geldik''

Merkez Bankası'nın rezervleri bir evvelki haftada 9 milyar dolarlık tarihi bir gerilemeye maruz kalmıştı. Düşüşün sürdüğünü söyleyen Prof. Dr. Şenol Babuşçu, "Yolun sonuna geldik" açıklamasını yaptı.



Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) brüt rezervi 14 Mayıs Genel Seçimlerinden bir evvelki hafta 6-12 Mayıs tarihlerinde bir evvelki haftaya göre 9 milyar dolarlık rekor gerileme ile 105,1 milyar dolara geriledi.

Döviz rezervi ikazı yapan Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, Merkez Bankası'nın 12 Mayıs'ta 2.3 milyar dolarlık rezervinin 18 Mayıs'ta tahminen eksi 3 milyar dolar olduğunu söylendi. Babuşcu "Yolun sonuna geldik." ifadelerini kullandı.

Ekonomistlerden kritik uyarı geldi! Yolun sonuna geldik

Babuşcu'nun sosyal medyadaki paylaşımı şöyle;

"Merkez Bankası kesin Döviz Rezervi: 12 Mayıs 2023: 2.3 milyar $ 18 Mayıs 2023: -0.3 milyar $ (Tahminen) Yolun sonuna geldik…"

TCMB'nin ana hedefi fiyat istikrarını sağlamaktır. Bu, enflasyonu düşük ve istikrarlı bir seviyede tutmak anlamına gelir. TCMB, para politikalarını belirleyerek faiz oranlarını ve diğer araçları kullanarak enflasyonu kontrol etmeye çalışır.

Ekonomistlerden kritik uyarı geldi! Yolun sonuna geldik''


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön