06 / 05 / 2024

Ekonomistlerden şoke eden faiz tahmini! FED, yıl sonunda faizi iki katına çıkaracak!

Ekonomistlerden şoke eden faiz tahmini! FED, yıl sonunda faizi iki katına çıkaracak!

Para piyasalarında meydana gelen fiyatlamalarda Fed'in bu hafta yüzde 80 ihtimalle 75 baz puanlık faiz artışıyla yetineceği öngörülürken, bankanın politika faizini sene sonuna kadar yüzde 3,5-4,00 seviyelerine çıkaracağı öngörülüyor.



''Toplantıda, bilanço küçültmenin de belirlenen takvime göre devam edeceğinin belirtilebilir''

Berenberg ABD, Amerika, Asya Başekonomisti Mickey Levy, konuya ilişkin alakalı olarak yaptığı analizde Fed'in faizleri 75 baz puan artıracağını tahmin etti.

Toplantıda, enflasyonu düşürmenin en önemli öncelik olduğunun altının çizileceğini açıklayan Levy, bilanço küçültmenin de belirlenen takvime göre devam edeceğinin söyleneceğini kaydetti.

FWD Bonds'un Başekonomisti Chris Rupkey de piyasaların haftalardır 75 baz puanlık bir artırımı düşündüğünü ve ani bir değişiklik beklemediğini bildirerek, Avrupa Merkez Bankasının (ECB) Fed toplantısından önce 50 baz puanlık artırım fikrini ortaya atan en son banka olduğunu vurguladı.

Fed'in agresif artışlarla faiz oranlarını nötr denilen seviyelere çıkardığını açıklayan Rupkey, ''İlerde kıvılcım çıkaracak aksiyonlara daha az ihtiyaç olacak gibi gözüküyor." ifadelerini kullandı.

Rupkey, işten çıkarmalar ve konut satışları gibi erken uyarı niteliğindeki bazı ekonomik göstergelerden ekonominin yavaşladığına dair belirsiz simgelre olduğunu belirterek, bu yüzden de Fed'in enflasyon mücadelesinde senenin başında olduğundan daha az geride kaldığını açıkladı.

Parasal sıkılaşmada daha ölçülü bir yaklaşıma geçme zamanının geldiğine dikkat çeken Rupkey, bu durumda eylülde 50 baz puan, kasımda 25 baz puan ve aralıkta 25 baz puan anlamına gelecek olan, sene sonuna kadar faiz oranlarını yüzde 3,5'e çekme yönündeki tahminin korunabileceğini söyledi.

Dolar çıldıracak! Yatırımcılar bu gelişmeyi mutlaka öğrenin"Fed'in enflasyondaki kalıcılığı hala hafife alıyor"

Rabobank Kıdemli ABD Stratejisti Philip Marey, Fed'in temmuz toplantısında 75 baz puanlık artışa gidebileceğini düşündüğünü açıkladı.

Fed'in politika faizini yıl sonuna kadar yüzde 3,75-4,00 aralığına yükseltebileceğini belirten Marey, "Ancak, Fed'in enflasyondaki kalıcılığı hâlâ hafife aldığını ve ABD'de bir ücret-fiyat sarmalının başladığını henüz kabul etmediğini düşünüyoruz." yorumunda bulundu.

Teknosa'dan akıllı saatlerde kaçırılmayacak fırsat! Samsung, Apple, Oppo Huawei... 26 Temmuz 2022 fiyat listesi!

Antalya'da yüzde 20 indirim, 24 ay taksit imkanı ve 7 bin TL'den başlayan fiyatlarla gayrimenkuller satılıyor!

Çocuklu ailelere müjde! Başvuran PTT'den hemen 600 TL alıyor! İşte başvuru şartları...

Vatan Bilgisayar'dan Xiaomi telefonlarda muhteşem fırsat! İşte 26 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön