04 / 05 / 2024

Ekrem Demirtaş: İTO ve Sicilya arasında ticaret köprüsü kurulacak!

Ekrem Demirtaş: İTO ve Sicilya arasında ticaret köprüsü kurulacak!

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir ve Sicilya'nın Akdeniz'in iki işaret noktası olduğunu belirterek, "İlişkilerin geliştirilmesi için Sicilya'da bir ticaret ofisi kurulması fikrini prensipte destekliyoruz" dedi.




Türkiye Sicilya Fahri Konsolosu Domenico Romeo, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. Mayıs ayında başlayan Katanya-İstanbul uçuşlarıyla Sicilya'ya gitmenin daha kolay olduğunu söyleyen Romeo, "Komiso havalimanının müdürüyle de görüşerek bağlantı kurulmasını sağlamaya çalışacağım. İzmir'den gelecek işadamı heyetini Sicilya'da ağırlamak istiyoruz. Böyle bir organizasyon sağlayabilirsek, Sicilya Bölge Başkanı ve Palermo Belediye Başkanı ile de görüşme yapılmasını sağlayabilirim. Ege Bölgesi ve Sicilya arasındaki ticareti geliştirmek için bir ticaret ofisi kurulması yönünde bir önerimiz var. Bu konuda İTO'nun desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

Romeo, Sicilya şaraplarını Türkiye'de tanıtmak istediklerini sözlerine ekledi. Romeo'nun, Ege ve Sicilya arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için Sicilya'da bir ticaret ofisi kurulması önerisini desteklediklerini söyleyen Demirtaş, "İlişkilerin geliştirilmesi için Sicilya'da bir ticaret ofisi kurulması fikrinizi prensipte destekliyoruz" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön