23 / 05 / 2024

İTO ve Sicilya ticaret

İTO ve Sicilya ticaret

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir ve Sicilya'nın Akdeniz'in iki işaret noktası olduğunu belirterek, "İlişkilerin geliştirilmesi için Sicilya'da bir ticaret ofisi kurulması fikrini prensipte destekliyoruz" dedi.

Kentsel dönüşümde mülk ve arsa sahipleri de önemli! Hızlı dönüşüm için kim, ne yapabilir?

İTO Gayrimenkul Komiye Başkanı Hakan Akdoğan ve Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ahmet Erkurtoğl, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili açıklanan projeyi değerlendirdi. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

İstanbul'un Ekim ayı zam şampiyonu açıklandı: Pardösü, kazak, manto ve ceket fiyat artışında zirvede! 

İTO verilerine göre, İstanbul'da ekim ayında 242 ürünün 147’sinin perakende fiyatında yükseliş oldu. İşte o rakamlar ve fiyat artışında zirvede olan ürünler...

Back To School dönemi e-ihracatçıların yüzünü güldürdü! Satışlar yüzde 20 oranında arttı!

Okulların açılmasıyla birlikte eğitim ürünleri ve kırtasiye malzemeleri satanların da yüzü güldü. Back To School olarak adlandırılan dönemin e-ihracat açısından da büyük fırsatlar doğurduğunu belirten sektör yetkilileri, satışların yüzde 20 oranında arttığını ifade ediyor.

Fiyatı en çok artan ve azalan ürünler belli oldu

Haziran'da önceki aya göre fiyatı en çok yükselen ve azalan ürünler İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından açıklandı. Peki rekor hangi üründe? Hangi ürünlerin fiyatları düştü? İşte detaylar...

Girişimciler Sabancı Arf Almost Ready to Fly için başvurular başladı! Girişimciler 30 bin dolar destek! 

Sabancı Topluluğu'ndan girişimcilere özel bir destek geldi. 2022 yılında başlatılan Sabancı ARF Almost Ready to Fly Girişim Hızlandırma Programı için bu yıl da başlatılıyor. Girişimcilik alanına yön veren ve yenilikçi katkılar sunan bu program girişimciler için özel bir fırsat sunuyor. 

Meyve ve sebzedeki fahiş fiyat durdurulamıyor! Bir adet domates 6,28 TL'ye denk geliyor!

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) mart ayı Ücretliler Geçinme Endeksi’ne göre fiyatı en fazla yükselen ürün soğan oldu. Endekste yer alan 242 ürünün 112’sinin perakende fiyatı yükselirken, 33 ürünün fiyatı azaldı ve 97 ürünün fiyatı ise aynı kaldı. Gıda harcamaları grubundan geçen aya göre fiyatı en

Şubat ayında en çok bu ürünlerin fiyatı arttı! İşte Şubatta fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler listesi!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Şubat ayında en çok artan ve azalan ürünlerin listesini yayımladı. İşte detaylar!

İstanbul'da fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler belli oldu! Fiyatı en çok artan ürün şaşırttı!

İTO’nun İstanbul Ücretliler Geçinme Endeksi verilerine göre; İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan harcama kalemleri belli oldu.  İşte ayrıntılar...

Ctd Gayrimenkul Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ctd Gayrimenkul Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de Zafer Durmaz, Cahit Durmaz, Türkan Durmaz, Güzin Durmaz Zerentürk, Yasemin Durmaz ve Makbule Esin Toğlukdemir ortaklığında kuruldu.

İTO Başkanı Şekip Avdagiç'ten buz tutturan iddia: Kış mevsiminde yakıt ve gaz bulabilecek miyiz?

Küresel piyasada artan emtia fiyatları nedeniyle yakıt ve gaz sorununu gündeme getirdi. Kış mevsimi geldiğinde akaryakıt ve gaz tedariğinde yaşanabilecek sıkıntılara İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç,dikkat çekti.

İstanbul'da ekmeğe zam geldi! Ekmek ne kadar oldu? İşte Ankara, İstanbul ve İzmir 8 Temmuz 2022 fiyat listesi...

İTO açıklamasına göre, İstanbul'da İTO üyesi fırınların ekmek fiyat tarifelerinin belirlenmesi için Oda'nın temmuz ayı meclis toplantısında oylama gerçekleştirildi. Peki, İstanbul ve Ankara'da ekmek fiyatları ne kadar? İşte 8 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Afrika kıtası,Türk yapı ve inşaat sektörünü bekliyor! Africa Yapı ve İnşaat Fuarı 3-5 Kasım 2022 tarihlerinde yapılacak!

Merakla beklenen Gateway to Africa - Yapı ve İnşaat Fuarı'nın gerçekleştirileceği tarihler belli oldu. Heyecanla beklenen fuar 3 Kasım 2022  ve 5 Kasım 2022 tarihleri arasında Ruanda’nın başkenti Kigali’de gerçekleştirilecek. 

Epuco İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Epuco İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de Özkan Girgin ve Yaman Toğay ortaklığında kuruldu.

İTO ve Sicilya ticaret Haberi

İTO ve Sicilya ticaret


Türkiye Sicilya Fahri Konsolosu Domenico Romeo, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. Mayıs ayında başlayan Katanya-İstanbul uçuşlarıyla Sicilya'ya gitmenin daha kolay olduğunu söyleyen Romeo, "Komiso havalimanının müdürüyle de görüşerek bağlantı kurulmasını sağlamaya çalışacağım. İzmir'den gelecek işadamı heyetini Sicilya'da ağırlamak istiyoruz. Böyle bir organizasyon sağlayabilirsek, Sicilya Bölge Başkanı ve Palermo Belediye Başkanı ile de görüşme yapılmasını sağlayabilirim. Ege Bölgesi ve Sicilya arasındaki ticareti geliştirmek için bir ticaret ofisi kurulması yönünde bir önerimiz var. Bu konuda İTO'nun desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

Romeo, Sicilya şaraplarını Türkiye'de tanıtmak istediklerini sözlerine ekledi. Romeo'nun, Ege ve Sicilya arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için Sicilya'da bir ticaret ofisi kurulması önerisini desteklediklerini söyleyen Demirtaş, "İlişkilerin geliştirilmesi için Sicilya'da bir ticaret ofisi kurulması fikrinizi prensipte destekliyoruz" dedi.



Yeni...