29 / 04 / 2024

İTO Başkanı Şekip Avdagiç'ten buz tutturan iddia: Kış mevsiminde yakıt ve gaz bulabilecek miyiz?

İTO Başkanı Şekip Avdagiç'ten buz tutturan iddia: Kış mevsiminde yakıt ve gaz bulabilecek miyiz?

Küresel piyasada artan emtia fiyatları nedeniyle yakıt ve gaz sorununu gündeme getirdi. Kış mevsimi geldiğinde akaryakıt ve gaz tedariğinde yaşanabilecek sıkıntılara İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç,dikkat çekti.



İTO'nun temmuz ayı meclis toplantısı Kurban Bayramı dolayısıyla erken yapıldı. İTO Başkanı Şekib Avdagiç, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, dünyada ve Türkiye’deki gelişmeleri değerlendirdi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, enerjide arz güvenliği ve yüksek fiyatlara dikkat çekerek, “Kışa girerken iki önemli sorun var. Birincisi; gaz bulabilecek miyiz? İkincisi; bulursak bile parasını ödeyebilecek miyiz? 1000 metreküpü bin 300 dolarla çıkan doğal gazın, önümüzdeki kışa girerken 2 bin 500-3000 dolarla çıkacağı yönünde bir bilgi akışı var” dedi.

Ulusal enerji tasarrufu ve enerji verimliliği çağrısı yapan Şekib Avdagiç’in açıklamaları şöyle:  

“KIŞ GELDİĞİNDE YAKIT VE GAZ BULABİLECEK MİYİZ"

Üretici fiyatlarındaki en yüksek artışın yüzde 370'e yakın bir oranla enerji girdilerinde yaşanması dikkat çekici. Yeni 5 yıllık Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı ile yenilenebilir enerji kaynaklarının payını artırmalıyız. Enflasyonla mücadelede bozulan fiyatlama davranışları ve beklentilerin yeniden olağan seyrine dönmesini büyük önem taşıyor. Kışa girerken iki önemli sorun var. Birincisi; yakıt, gaz bulabilecek miyiz? İkincisi; bulursak bile parasını ödeyebilecek miyiz? Bu sadece Türkiye’nin değil tüm Avrupa’nın sorunu olacak. 1000 metreküpü bin 300 dolarla çıkan doğal gazın, önümüzdeki kışa girerken 2 bin 500-3 bin dolarla çıkacağı yönünde bir bilgi akışı var Rusya tarafından.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön