01 / 05 / 2024

Ekrem Demirtaş: İzmir'i dünya kenti yapacağız!

Ekrem Demirtaş: İzmir'i dünya kenti yapacağız!

Ekrem Demirtaş, dalgakıran projesini 2014'te hayata geçireceklerini açıkladı. Demirtaş, "Zor bir yılın bizi beklemesine rağmen, İzmir'i bir dünya kenti yapmak ve üyelerimize daha iyi hizmet vermek için bir program ve bütçe hazırladık" dedi.




İzmir Ticaret Odası Başkanı Demirtaş, "Üyelerimize daha iyi hizmet vermek için bir program ve bütçe hazırladık" dedi


İzmir Ticaret Odası (İTO), 43 milyon 700 bin liralık 2014 yılı bütçesini onayladı. Meclis toplantısında konuşan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Pasaport'taki dalgakıran projesini 2014'te hayata geçireceklerini açıkladı. Demirtaş, "Zor bir yılın bizi beklemesine rağmen, İzmir'i bir dünya kenti yapmak ve üyelerimize daha iyi hizmet vermek için bir program ve bütçe hazırladık" dedi. 


Agora kazıları

2014 programını 'Ticarete Yön Veren Köklü Bir Kurum: İTO' olarak belirlediklerini dile getiren Demirtaş, Agora kazılarına yine sahip çıkacaklarını belirterek, artık İzmir'in kalbinde turistlere sunabilecekleri arkeolojik alan olduğunu söyledi. Dalgakıran projesinden bahseden Demirtaş, bu konuda hazırladıkları animasyonu meclis üyelerine gösterdi. Demirtaş, "Şimdi kıyı bölgesini planlayan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile ortak plan yapıyoruz. İmar plan çalışmasını tamamlayarak dalgakıranı 2014 yılında hayata geçirmek istiyoruz. Bu arada ışık-su oyunları için de araştırma içindeyiz. Saat başı ışık oyunları olacak. İnsanlar gösteriyi izlemeye gelecek. Kentte bir cazibe merkezi yaratmak zorundayız. Maliyet 2-3 milyon lira tutacak. Bütçeye para koymayacağız. Turkcell'e, olmazsa Vodafone'a gideceğiz" diye konuştu.


Turistik Kemeraltı

Kemeraltı'nda turistik el sanatları ve el halıları çarşısı yapmak için uygun bir yer bulduklarını belirten Demirtaş, askeri birlikler şehir dışına taşınırsa Işıkkent'te mobilya, gıda, plastik ve inşaat sektörünün talep ettiği siteleri hayata geçireceklerini kaydetti. Demirtaş, "Güzelbahçe'de balıkçılarımızın işleteceği turistik mekan yapmaya çalışıyoruz. Tahtalı Baraj havzasında 2 bin dönümlük alanda sera organize sanayi bölgesi kurmak istiyoruz. Yeni hizmet binası projemize başlamayı planlıyoruz" dedi. 


'Dövizle borçlanmayın'

Amerika ekonomisinin iyileşmesi durumunda Türkiye'ye para girişinin azalacağını belirten Demirtaş, şunları söyledi: "Bu gelişme Türkiye ekonomisi için 2014'te risk teşkil ediyor. Ekonomimiz üzerindeki bir diğer risk de 2014 seçimleri. Üyelerimize 2014 yılında dikkatli olmalarını öneriyorum. Ülkemizi ve dünyayı iyi izleyin. Gözünüz kulağınız her habere açık olsun, siz değerlendirin. Bir kulağınız bizim Merkez Bankası'nda, diğeri ABD Merkez Bankası'nda olsun. 2014 yılı atılım yılı değil. Risk almaktan kaçının. Tüketime getirilen kısıtlama iç piyasayı olumsuz etkileyebilir, buna hazırlıklı olun. En büyük pazarımız olan Avrupa'nın ne zaman eski günlerine döneceği hala belli değil, bu yüzden başta Afrika olmak üzere yeni pazarlara açılın. İnovasyon ve markalaşma için mutlaka kaynak ayırın. 2014'ün dalgalı bir yıl olma ihtimali yüksek, limandan fazla uzaklaşmayın." SİNAN DOĞAN 


"EXPO'da adam yerine koymadılar"

İzmir'in EXPO 2020'yi kaybetmesi nedeniyle eleştirilerde bulunan Demirtaş, "Bize bırakmadılar, dışladılar, adam yerine koymadılar, fikrimizi sormadılar. İzmir'e sihirli değnek değecekti. Şimdi ağıt zamanı değil. O nedenle 'sağlık başkenti' olma şansını kaybetmemek için çalışma yapalım. İnciraltı'nı planlayalım. Meslek odalarının haklı eleştirilere kulak tıkamadan, planı tekrar yapalım" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön