05 / 05 / 2024

Ekrem Hayri Üstündağ Hastanesi restore edilecek!

Ekrem Hayri Üstündağ Hastanesi restore edilecek!

Kuzey Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, İzmir'e yeni sağlık müjdeleri verdi. Erbaycu Dr. Ekrem Hayri Üstündağ Kadın ve Doğum Hastanesi'nin restore edileceğini açıkladı...




Kuzey Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, İzmir'e yeni sağlık müjdeleri verdi. Dr. Ekrem Hayri Üstündağ Kadın ve Doğum Hastanesi'nin restore edileceğini açıklayan Erbaycu, Tepecik Tanı Merkezi'ni de önümüzdeki yıl hayata geçirileceğini, hemen ardından Kuzey Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'nin de Tepecik'e taşınacağını söyledi. Erbaycu ayrıca yine Tepecik'e prefabrik poliklinik yapacaklarını açıkladı. Dr. Ekrem Hayri Üstündağ Kadın ve Doğum Hastanesi'nin restore edilmesi yönünde proje hazırlattıklarını belirten Erbaycu, "İzin alındığı zaman bina Valilik ve Kültür ve Turizm Bakanlığı katılımıyla restore edilerek sağlık müzesi olacak" dedi. 


Sekreterlik Yenişehir'e

Tarihi 150 yıl öncesine kadar dayanan doğum hastanesi için restorasyon projesi hazırladıklarını söyleyen Doç. Dr. Erbaycu, "Şu anda Dokuz Eylül Üniversitesi'nden bir öğretim üyesi tarafından projenin ön çalışması yapılıyor. Binanın tamamen sağlık müzesi haline getirilmesi buranın bir çıkış yolu olabilir" dedi.

Tepecik Tanı Merkezi'nin ise Sağlık Bakanlığı'nın 2016 yatırım planında yer aldığını belirten Doç. Dr. Erbaycu, "Burada tanı merkezi yapıldıktan sonra artacak olan bölgeye Kuzey Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği binasını inşa edeceğiz. İnşaat tamamlandıktan sonra genel sekreterliği Yenişehir semtine taşıyacağız" diye konuştu. İzmir'in en yoğun hastanelerden birisi olan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'yle ilgili de projelerinin olduğunu söyleyen Doç. Dr. Erbaycu, 44. Ağır Bakım Komutanlığı'ndan alınan 3 bin 500 metrekarelik alana 70 polikliniğin hizmet vereceği prefabrik bina yapacaklarını söyledi.


Dijital müze için bütçe yok

Mevcut binanın altına yapılması planlanan Dijital Sağlık Müzesi için  İzmir  Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) 750 bin lira destek verdiğini söyleyen Erbaycu, "Ancak İZKA'nın dışında bizim de 250 bin lira ödeme yapmamız gerekiyormuş. Şu an için bütçemizde o kadar para olmadığı için beklemedeyiz" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön