03 / 05 / 2024

Ekrem İmamoğlu, 5 ilçedeki şantiyeleri gezdi! 

Ekrem İmamoğlu, 5 ilçedeki şantiyeleri gezdi! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy, Şişli, Beşiktaş, Kadıköy ile Üsküdar’da bulunan şantiyeleri ve meydanları dolaşıp çalışmalarla ilgili bilgi aldı...



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs salgını sebebiyle uygulanan 4 günlük sokağa çıkma yasağında mesaisine devam etti. İmamoğlu, Bakırköy, Şişli, Beşiktaş, Kadıköy ile Üsküdar’da bulunan şantiyeleri ve meydanları dolaşıp, kurmaylarından çalışmalara ilişkin bilgi aldı. 

İBB'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Ekrem İmamoğlu, "Böyle bir mücadele döneminde; yolların, meydanların, caddelerin boş olduğu bir anda, bütün bu alt yapıları halletmek, şehrimizin belki 40-50 yılında birçok sorunların yaşanmamasına vesile olacak. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Ekrem İmamoğlu, 5 ilçedeki şantiyeleri gezdi! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 4 günlük sokağa çıkma yasağının ikinci günde saha incelemelerini gerçekleştirdi. İmamoğlu’nun ilk adresi Bakırköy'dü. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu’nun eşlik ettiği İmamoğlu, Ayamama Deresi ve Bakırköy Meydanı’nı inceledi. Mermutlu, yağışlı havalarda İstanbul’un kabusu olan Ayamama Deresi’ndeki çalışmalara ilişkin İmamoğlu’na bilgileri aktarırken, Kerimoğlu da Bakırköy sokaklarında birlikte dolaştığı İBB Başkanı’na ilçenin sorunları hakkında bilgi verdi. İmamoğlu, “Yolumu şaşırdım ve sokakta kaldım” diyen Özbekistan uyruklu bir kadının, en yakın metrobüs istasyonuna götürülmesini sağladı. 

Ekrem İmamoğlu, 5 ilçedeki şantiyeleri gezdi! 

ÇALIŞMALARLA İLGİLİ BİLGİ ALDI

Bakırköy’den Şişli’ye giden İmamoğlu, burada da Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’le görüştü. Keskin, Abdi İpekçi Caddesi üzerinde başlatılan düzenleme çalışmalarına ilişkin İmamoğlu’nu bilgi aktardı. İmamoğlu’nun Şişli’den sonra üçüncü adresi ise Beşiktaş'tı. Rıhtımdaki İSKİ şantiyesinde inceleme yapan ve Genel Müdür Mermutlu’dan çalışmalara ilişkin bilgi alan İmamoğlu’na, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat eşlik etti. 

İmamoğlu, Beşiktaş’tan sonra şehrin Anadolu yakasına gitti. Göztepe Kavşağı’ndaki İSKİ çalışması için yine Mermutlu’dan bilgi alan İmamoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odaşı ile de ilçenin en önemli sıkıntılarından biri olan Kurbağalıdere’deki çalışmalara ilişkin yerinde incelemelerde bulundu. Daha sonra Kadıköy Meydanı’na geçen 2 başkan, İSKİ Atık Su Hattı’na ilişkin bilgi aldı.

Ekrem İmamoğlu, 5 ilçedeki şantiyeleri gezdi! 

“BÜYÜK BİR ÖZVERİYLE ÇALIŞIYORLAR”

İmamoğlu, Kadıköy’deki incelemeleri sırasında, yaptığı saha çalışmalarına ilişkin değerlendirmeler yaptı. İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Arkadaşlarım sahada; ama yol bakım ama İSKİ ama alt yapı; bu günleri bir fırsata çevirme çabası içerisinde büyük özveri ile çalışıyorlar. Bu fırsatı, şehir adına kaçırmak istemiyoruz. Bakırköy’den başladık bu tarafa doğru. Şişli, Beşiktaş ve şu an Kadıköy’deyiz. Birçok noktada bu tür çalışmalarımız sürüyor. En radikal örneklerinden birisi Kurbağalıdere. Yılların biriktirdiği kötü bir koşul var burada. Biraz önce Göztepe’deydik. İSKİ Genel Müdürü’müzle orada sürecin nasıl toparlandığını gördük. Tam kavşakta. Bu derenin devamı. Bu tür çalışmalar, inşallah İstanbul’a  müjdeli  anlar yaşatacak. Elbet biz böyle bir şeyi bir daha istemiyoruz, o ayrı. Ama böyle bir mücadele döneminde; yolların, meydanların, caddelerin boş olduğu bir anda, bütün bu alt yapıları halletmek, şehrimizin belki 40-50 yılında birçok sorunların yaşanmamasına vesile olacak. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”İmamoğlu’nun 5’nci ve son durağı ise Üsküdar oldu. İmamoğlu, Salacak sahilindeki İSKİ çalışması için de yine Mermutlu’dan bilgi aldı.

Ekrem İmamoğlu, 5 ilçedeki şantiyeleri gezdi! 

İBB ve Adalar Belediyesi arasında 'gecekondu' tartışması!


Geri Dön