01 / 05 / 2024

Ela Quality Resort iki otel yatırımı daha yapacak!

Ela Quality Resort iki otel yatırımı daha yapacak!

Yabancı turistte kişi başı gelirin artması ve doluluk oranlarının yüzde 78’leri geçmesi durumunda sektörde yatırımların artacağını vurgulayan Ela Quality Resort Genel Müdürü Ufuk Gezgin, “Tahminime göre yeni yatırımların zamanı gelmiştir” diye konuştu...



Ocak-Ekim döneminde Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı 41 milyonun üzerine çıktı. Yılın ilk on ayına ilişkin rakamlar, 2019 için konulan 50 milyon turist hedefinin yakalanacağına işaret ediyor. Antalya yaklaşık 14 milyon, İstanbul ise 13 milyon turist ağırlayan iller arasında ilk iki sırada yer aldı. Gelecek yıl sektörün yüzde 15 büyümesini bekleyen sektör turizmciler, yeni yatırımlara hazırlanıyor.

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre, Ela Quality Resort Genel Müdürü Ufuk Gezgin, “Daha çok değil, daha çok harcayan turisti hedeflemeliyiz” diyor. Güney ve Ege bölgelerindeki “her şey dahil” sistemin faydaları olmakla birlikte dezavantajları da mevcut. Çünkü turist sayısının her geçen yıl artmasına karşın, yabancıların kişi başı harcamaları 650 dolar sınırında kalması turizm gelirlerinin artmasını engelliyor. Turizm sektörü için konulan hedeflerin önemini vurgulayan Ela Quality Resort Hotel Genel Müdürü Ufuk Gezgin, “Turist sayısı elbette önemli ancak nitelikli ve zengin turist sayısını artırmalıyız. 30 milyon turist gelsin ama kişi başı harcama 2 bin dolar olsun. İşte o zaman gelir adına bir denge oluşturabiliriz. Çünkü turist sayısı ne kadar artarsa o kadar maliyet yükseliyor” diye konuştu. 

Ela Quality Resort iki otel yatırımı daha yapacak!

FAZLA TURİST FAZLA KÜLFET DEMEK

Çevre ve her türlü kaynağın tüketilmesi noktasında da fazla turist sorun olarak ortaya çıktığını belirten Gezgin, “Gelen turist masrafının ötesinde bir geliri bırakmalı ki sektör zenginleşsin ve daha iyi hizmet etsin. Sonra turizm en hızlı istihdam çeken bir sektör. Sektörün nitelikli olarak büyümesi hem işsizliği hem de kısa dönem çalışmayı önler, turizm personeli 12 ay çalışma imkanı bulur” diye konuştu.

ANTALYA’DA YENİ DESTİNASYONLAR OLUŞACAK

Yabancı turistte kişi başı gelirin artması ve doluluk oranlarının da yüzde 78’leri geçmesi ile beraber sektörde yatırımlarının da yükselişe geçeceğine dikkat çeken Ufuk Gezgin, şu ifadelerde bulundu, “Tahminime göre yeni yatırımların zamanı gelmiştir. Antalya özelinde önümüzdeki yıl 20 milyon turist hedefleniyor. Kemer Tekirova’dan Alanya Mahmutlar’a kadar 210 kilometre sahile sahip Antalya’nın tahmin edilen turisti ağırlaması için hiçbir sebep yok. Demre’de Batı Antalya Havalimanı projesi var. Henüz orada bir inşaat başlamadı ancak bakanlık orada tahsisler açtı. Demre, Kekova, Kaş buralar muhteşem yerler. Orada her şey var. Kültür de var, dalış turizmi de var. Bizim de Ela Quality olarak Antalya Demre ve Aydın Didim’de iki otel yatırımı projemiz bulunuyor.”

TANITIMI KÜLTÜRÜMÜZ, SANATÇILARIMIZ VE SPORCULARIMIZ YAPMALI

Türkiye’nin tarihi ve turistik zenginlik açısından dünyanın birçok ülkesinden daha ileride olduğunu belirten Gezgin, turizm gelirinin artması için ülkenin dünyaya verdiği imajın da çok önemli olduğunu ifade etti. İstanbul’dan 3 saatlik uçuş mesafesindeki ülkelerde 1.5 milyar insanın yaşadığına dikkat çeken Gezgin, konuşmasına şu şekilde devam etti, “Ülkemiz ekonomik anlamda en gelişmiş bölgeler arasında. Destinasyon kapasitemiz son derece yeterli. Ancak imajımızı yansıtacak tanıtım eksikliği çekiyoruz. Ülke tanıtımını turizmciye bırakırsanız bu iş olmaz. Ülkeyi değerleri, kültürü, sanatçısı, sporcusu tanıtmalı.”


Geri Dön