28 / 04 / 2024

Ercanlar Von markasıyla Ege bölgesinde iki yeni otel yatırımı yapacak!

Ercanlar Von markasıyla Ege bölgesinde iki yeni otel yatırımı yapacak!

Ercan Şirketler Grubu'nun 1965 yılında kurulduğunu ve işe madencilikle başladığını anlatan Ali Ercan, Von markasıyla da otel zinciri oluşturacaklarını kaydetti. Ercan, "Ege bölgesinde iki yeni otel yatırımımız olacak" dedi



Bu da sektörün önümüzdeki yıllarda çok ciddi zorluğa gireceğinin bir işareti. Ruhsat verilirse rezervler 15-20 yıl yeter. 


Ruhsat verilmezse 1-2 yıl içinde sektörün kili kalmayacak, tamamen Ukrayna kiline döneceğiz. Bu da maliyet artışı demek. İhracatı da engeller, iç piyasadaki fiyatları da ciddi artırmak zorunda kalırız." 6 ayda fabrika kurdu 1997'de Özelleştirme İdaresi'nden satın aldıkları fabrikayı tamamen kaldırıp yerine 2013'te 6 ay içinde sıfırdan yeni fabrika kurduklarını anlatan Ercan, şu bilgileri verdi: "Daha önce Ercan Seramik, Bozüyük Seramik markalarıyla üretim yapıyorduk. 2006'da Bien Seramik markasını oluşturduktan sonra atılım yapmamız gerekiyordu. Daha verimli olmak için Bozüyük'teki fabrikamızı sıfırdan tamamen yenisini yaptık. 62 bin metrekare fabrikanın maliyeti 35-40 milyon euro'ya çıktı. Kapasitemiz 25 milyon metrekareye ulaştı. Sektörde ilk 5'e girdik. Pazar payımız yüzde 9'a ulaştı. Bozüyük'te sırlı granit, Bilecik'te ECA'dan aldığımız fabrikada ise yer ve duvar karosu üretiyoruz. Her yıl 25 milyon banyoyu döşüyoruz. İnşaat maliyeti içinde seramiğin payı yüzde 3-5'i geçmez. Yurtiçinde 2 bin 500 satış noktasında ürünümüz var. 850 metreküplük arıtma tesisimiz, yüzde 100 dönüşümlü tek arıtma tesisi. Arıttığımız suyu ve kili yeniden kullanıyoruz. Dışarıya hiçbir şey bırakmıyoruz." 


Von markasıyla otel zinciri olacak 


Ercan Şirketler Grubu'nun 1965 yılında kurulduğunu ve işe madencilikle başladığını anlatan Ali Ercan, grubun daha sonra LPG dağıtımı ve turizm işine girdiğini söyledi. Grubun Gezinomi ve Agave adlı iki tur operatörü şirketi olduğunu belirten Ercan, 'Von' markasıyla da otel zinciri oluşturacaklarını kaydetti. Ercan, şu bilgileri verdi: "Antalya'da Von Resort Golden Coast ve Von Club Golden Beach adlı iki otelimiz var. Bu iki otelimizde toplam 5 bin yatak var. Türkiye'nin en büyük otelleri arasında yer alıyorlar. Ege bölgesinde iki yeni otel yatırımımız olacak. İmar çalışmaları devam ediyor. Otellerden biri 450-500, öteki de 250-300 odalı olacak. Yeni otellerimizi 2016 sezonuna yetiştirmek istiyoruz. Von markası bizim otelcilikteki ana konseptimiz olacak.



Milliyet



Geri Dön