13 / 08 / 2024

Elazığ'a 17 yılda 14 milyar TL'lik yatırım yapıldı!

Elazığ'a 17 yılda 14 milyar TL'lik yatırım yapıldı!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan



Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitinginde gerçekleştirdiği konuşmada, "Kar mı yağmış şu Harput'un başına" türküsünün sözlerini hatırlatan Erdoğan, Elazığ için 17 yılda 14 milyar lira yatırım yaptıklarını söyleyerek, eğitim, ulaşım, spor, sağlık ve kentseldönüşüm alanında yapılanlarla sosyal yardımlar ve istihdam olanakları hakkında konuştu.

Cumbhurbaşkanı Erdoğan, bin 38 yataklı Elazığ Şehir Hastanesinin hizmete sunulduğunu belirterek, vatandaşlara hastaneden memnun olup olmadıklarını sordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, aldığı "evet" yanıtı üzerine, "Yaparsa AK Parti yapar." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Harput'un bin 400 yıllık medeniyet birikiminin tescillerinden biri olduğunu belirterek, Elazığ'daki 36 tarihi eserin restore edildiğini söyledi.

Elazığ a 17 yılda 14 milyar TL lik yatırım yapıldı!

Millete efendi değil hizmetkar olmaya geldiklerini dile getiren Erdoğan, Malatya-Elazığ ve Elazığ-Diyarbakır Hızlı Tren projelerinin etüt çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti:

"Evvelsi gün başıma ne geldi biliyor musunuz? Mardin'deydim, Mardin'e hızlı trenden bahsettim. Benden sonra hani bu Kürdistan'dan bahseden terbiyesiz var ya o bir konuşma yaptı. Ne diyor biliyor musunuz? 'Mardin'e geldi Cumhurbaşkanı, buraya hızlı tren gelecekmiş, Mardin'in hızlı trene ihtiyacı mı var, ne gerek var hızlı trene?' diyor. 'Havaalanına ne gerek var' da diyebilirlerdi. Fakat benim milletim bu adamlara hala niçin oy veriyor diye şaşıyorum. Biz hizmet götürüyoruz. Hızlı tren benim Kürt kardeşime çok mu? Ahmet, Mehmet kardeşim, Ayşe, Fatma kardeşim bunlar niçin hızlı trene binmesin?"

- "8 milyar 777 milyon liralık destek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye genelinde çiftçilere bu yılın ocak-şubat döneminde toplam 5 milyar lira destekleme ödemesi yaptıklarını, mart ayı içerisinde 3 milyar 716 milyon liralık daha ödeme yapacaklarını dile getirerek, "Böylece yılın ilk 3 ayında 8 milyar 777 milyon liralık bir desteği sağlamış olacağız. Elazığlı çiftçilerimiz bu desteklerden paylarına düşeni alacak." şeklinde konuştu.

Elazığ'ı her zaman her alanda desteklediklerini ve buna devam edeceklerini dile getiren Erdoğan, "Desteklerimizin meyvelerini son zamanlarda özel sektörümüzün burada yaptığı yatırımlarla alıyoruz. Özel sektör firmalarımız, tekstilden turizme, elektrikli motordan hayvancılığa, jeotermalden kerevit işlemeye kadar farklı alanlarda binlerce Elazığlıya istihdam sağlayacak projelere imza atıyor." dedi.


Geri Dön