27 / 04 / 2024

Elazığ'da 254 deprem konutu için kuralar çekildi!

Elazığ'da 254 deprem konutu için kuralar çekildi!

Elazığ'da, 24 Ocak ve 27 Aralık 2020 tarihinde yaşanan depremlerde konutları yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşlar için hayata geçirilen 254 konut ile 43 iş yerinin kuraları çekildi.



Elazığ'da, 24 Ocak 2023 ve 27 Aralık 2020 tarihlerinde yaşanan depremlerde konutları yerle bir olan veya ağır hasar gören vatandaşlar için hayata geçirilen 254 konut ile 43 iş yerinin kuraları çekildi.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 41 kişinin yaşamını yitirdiği 6,8 ve 27 Aralık tarihinde merkez üssü Elazığ olan 5,3 büyüklüğündeki depremlerden sonra konutları yerle bir olan ya da ağır hasar gören depremzedelerin yaralarının sarılması için başlatılmış olan çalışmalar hız kesmeden sürüyor.

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre, bu kapsamda merkez ve merkeze bağlı köylerde inşaat çalışmaları tamamlanmış olan toplamda 254 deprem konutu ve 43 iş yeri için kura çekimi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü hizmet binasında törenle yapıldı.

Elazığ da 254 deprem konutu için kuralar çekildi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, söz konusu törene katılım sağlayan Vali Yardımcısı Oltan Bayraktar konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada çekilecek kura sonucu konutlarına kavuşacak olan vatandaşlara evlerinin hayırlı olmasını temenni etti.

Yine paylaşılan son dakika açıklamalarına göre, yaptığı açıklamada devletin tüm imkanlarıyla depremzedelerin yanında olduğuna değinen Vali Yardımcısı Oltan Bayraktar önemli detaylara da değindi.

Vali Yardımcısı Oltan Bayraktar konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada bugüne kadar toplamda 21 bin 786 vatandaşı hak sahibi etmiş olacaklarını belirterek, bu hak sahipliği kapsamında oran olarak vatandaşlarınyüzde 89’luk kısmının hak sahibi olmuş olacağını belirtti.

Yine paylaşılan detaylara göre, Vali Yardımcısı Oltan Bayraktar yaptığı açıklamada toplam iş yeri hak sahipliği kapsamında 1.422 kişinin hak sahipliği sürecinde hak sahibi olarak kabul edildiğini söyledi.

Bugün çekecekleri kurayla da 43 vatandaşın daha hak sahibi olarak haklarını alacağını belirten Vali Yardımcısı Oltan Bayraktar, toplam 1.136 vatandaşımız iş yeri hak sahipliği kapsamında hak sahibi olacağını söyledi.

Öğrencilere 6 bin TL verilecek! Acil bakın!

Kahramanmaraş Türkoğlu'ndaki köy afet konutları Kasım

İl Özel İdare ticaret ve konut imarlı arsa satacak!


Geri Dön