28 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Türkoğlu'ndaki köy afet konutları Kasım'da teslim edilecek!

Kahramanmaraş Türkoğlu'ndaki köy afet konutları Kasım'da teslim edilecek!

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen Türkoğlu ilçesine bağlı 5 kırsal mahallede inşaat çalışmaları tamamlanmış olan 250 tek katlı köy tipi kalıcı afet konutu Kasım ayında sahiplerine teslim edilecek.



Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen toplamda 11 şehirde konutları yıkılan ya da ağır hasar alan afetzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması amacıyla başlatılan çalışmalar 7/24 esasına göre devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD koordinesinde "Türkiye Tek Yürek" kampanyası çerçevesinde Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde kırsal dönüşümün örneği şeklinde dizayn edilen köy tipi kalıcı afet konutlarından 250 tanesinin kış gelmeden sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

KASIM AYINA KADAR TAMAMLANACAK

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Anadolu Ajansı  muhabirine yaptığı açıklamada söz konusu depremlerin ilçelerindeki 44 mahallede büyük yıkıma sebep olduğunu dile getirdi.

Kahramanmaraş Türkoğlu ndaki köy afet konutları Kasım da teslim edilecek!

Yine konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, oluşturulan alanların alt yapısı ve sosyal tesisleriyle daha yaşanabilir olduğunu kaydetti.

Paylaşılan bilgilere göre, 2023 yılının Kasım ayı içerisinde yaklaşık olarak 250 köy konutunun inşallah teslimatının gerçekleştirilmiş olacağına değinen Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, ilçede yaklaşık olarak 4 bin 200 civarında  TOKİ  konutu, 3 bin civarında da köy konutu yapıldığını kaydetti.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutlarında da Kasım ayında 650 civarında daire teslim edileceğini dile getiren Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş vatandaşların inşallah kıştan önce konutlara girmiş olacağını söyledi.

Verilen bilgilere göre, asrın felaketi olarak belirtilen depremden en çok etkilenen ilçeler arasında Türkoğlu olduğuna değinen Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, depremlerin ilk günü 1171 konutun yerle bir olduğunu, 5 bin 671 tanesinin de orta ve ağır hasar raporu aldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla depremin olduğu ilk günden beri bakan ve bürokratların bölgeyi hiçbir zaman yalnız bırakmadığına değinen  Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, müteahhitlerin gece gündüz demeden çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

TOKİ'nin Trabzon'daki yeni projesi için geri sayım başladı! 166 konutluk yeni proje geliyor!

İlköğretim mezunlarına son dakika müjdesi! Hastanelere 18-50 yaş arası personel alınacak, hem de KPSS şartsız!

Evde bakım maaşı hesaplara ne zaman yatırılacak? Ekim 2023 evde bakım maaşlarında son dakika!


Geri Dön