28 / 04 / 2024

​​​​​​​Kahramanmaraş Türkoğlu'ndaki deprem konutları yükseliyor!

​​​​​​​Kahramanmaraş Türkoğlu'ndaki deprem konutları yükseliyor!

​​​​​​​Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından hayata geçirilen deprem konutları yükseliyor.



Kahramanmaraş Türkoğlu'nda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından hayata geçirilen deprem konutları yükseliyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden en çok etkilenen yerleşim birimleri arasında bulunan Türkoğlu'nda hayatın normale dönmesi için başlatılan çalışmalar hız kesmeden sürüyor.

Paylaşılan detaylara göre, "Türkiye Tek Yürek" kampanyası çerçevesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD koordinesinde kırsal mahallelere ilk etapta inşa edilecek olan 127 metrekarelik 3 oda 1 salondan meydana gelen tek katlı 310 afet konutunun teslimatları başladı. Söz konusu binaların da tüm hızıyla inşaatına devam edilen Kahramanmaraş Türkoğlu'nda 6 aya kadar konut teslimlerine başlanması planlanıyor.

​​​​​​​Kahramanmaraş Türkoğlu ndaki deprem konutları yükseliyor!

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Anadolu Ajansı muhabirine konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada depremzedelerin kalıcı konutlara yerleştirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini anımsattı.

Verilen bilgilere göre, Türkoğlu'nun felaketten en çok etkilenen yerleşim birimleri arasında bulunduğunu, bu sebeple de birçok bakan ve koordinatör valinin bölgeye gelerek çalışmaları yakından takip ettiğini kaydeden  Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, açıklamasında Türkoğlu'nda yıkılan, ağır ve orta hasarlı yıkılacak 5 bin 670 civarında bina olduğunu söyleyerek, "Biz deprem sonrası çalışmaları dört etapta projelendirdik. İlki arama kurtarma, ikincisi çadır kent, üçüncüsü konteyner kent ve sonuncu da kalıcı konutlardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkililerinin çalışmasıyla depremden sonra planlamalar da yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla 20 gün kadar önce köy evleri teslim edilmeye başlandı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutları da altı ay sonra teslim edilmeye başlanacak ve bir sene içerisinde 7 bin 200 konut hak sahiplerine verilmiş olacak. İlk günden beri devlet yanımızda. Bu kadar zorlu süreçte 11 ilde deprem olmasına rağmen devletimiz ilk günden itibaren yetkilileriyle beraber burada. Çalışmalarımız sürüyor." dedi.


Geri Dön