14 / 05 / 2024

​​​​​​​Kahramanmaraş Türkoğlu'ndaki deprem konutları yükseliyor!

​​​​​​​Kahramanmaraş Türkoğlu'ndaki deprem konutları yükseliyor!

​​​​​​​Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından hayata geçirilen deprem konutları yükseliyor.



Yaptığı açıklamada söz konusu ilçeye daha önceki senelerde de Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutları inşa edildiğini anımsatan Okumuş, yeni konutların da inşasının aynı bölgede başlatıldığını kaydederek, bundan sonraki süreçte de bu bölgeye yapılacağını söyledi.

​​​​​​​Kahramanmaraş Türkoğlu ndaki deprem konutları yükseliyor!

Okumuş açıklamasında "Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Allah razı olsun. Vatandaşlar gayet memnun. Önümüzdeki kıştan önce inşallah 7 bin 200 konutumuzu büyük çoğunluğunu teslim etmiş olacağız. 30 günde dünyanın hiçbir yerinde konut yapılıp teslim edilmez. Fakat devletimizin büyüklüğü, Cumhurbaşkanımızın, depremzedelerimizin hassasiyetini, duygularını paylaşması süreci de hızlandırdı. Kahramanmaraş'a depremin ilk günden itibaren Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 kez geldi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da sürekli burada. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu burada. Bakanlarımızın ve valilerimizin burada olması da buradaki sürecin daha hızlı işlemesine vesile oluyor."dedi.

O ilde peş peşe iki deprem oldu! Yer bilimci Naci Görür yeniden uyardı: Göksun hattı zorlanıyor!

KOSGEB'in deprem bölgesindeki girişimcilere geri ödemesiz vereceği desteklerin limiti artırıldı!

Çimento sektörü depremler sebebiyle yaşanacak dönüşüme odaklandı!


Geri Dön