03 / 05 / 2024

Elazığ'da konteyner kent için çalışmalar sürüyor!

Elazığ'da konteyner kent için çalışmalar sürüyor!

Elazığ'ın merkez ilçesinde depremzedeler için meydana getirilen ve ilk etapta bin konteynerin kurulacağı alanda gerçekleştirilen çalışmalar drone ile görüntülendi.



Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice'de yaşanan 6,8 büyüklüğüne sahip deprem sonrasında evleri yıkılan ya da hasar gören depremzedelerin barınma ihtiyacını gidermek için kurumlar tarafından yoğun çalışmalara devam ediliyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; depremzelerin geçici barınmalarını sağlamak amacıyla Elazığ merkez ilçesi ve Sivrice'de konteyner kent kurulum çalışmaları sürüyor.

Merkezde Elazığspor tesislerinin yanında bulunan alanda ilk etapta bin konteyner yapılacak. Zemin ve alt yapı çalışmasının sürdürülüğü alanda çok sayıda iş makinesiyle gerçekleştirilen çalışmalar dronelarla görüntülendi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konteyner kent kurulacak alanda incelemelerde bulundu. Soylu, "Zannediyorum 15 gün içerisinde konteynerlere geçilecek. Konteyner eksiğimiz yok. Boş konteyner kentlerimiz var. O konteyner kentleri alıp, buraya getirme fırsatına sahibiz. Yeni konteynerlerimiz var. Her birini planlıyoruz." diye konuştu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı (AFAD) Mehmet Güllüoğlu ise konteynerlerin sevkinin başladığını, amaçlarının çalışmaları iki hafta içinde tamamlanmak olduğunu açıklamıştı.

Güllüoğlu, "Konteyner alanların önemli kısmı, altına zemin hazırlamak. Önümüzdeki iki hafta içerisinde alt yapı çalışmalarını tamamlamayı planlıyoruz. Çadır, okul, spor salonu gibi geçici barınma alanları bu süreçte hizmet vermeye devam edecek. İlk başta bin konteyner, sonra ihtiyaca göre bin konteyner, Sivrice için de 200 konteyner planlamamız var." açıklamasında bulundu.

Elazığ deprem konutları Nisan'da teslim!

Deprem bölgesinde fatura tahsilatları 90 gün ertelendi!


Geri Dön