28 / 04 / 2024

Elazığ'daki 2 bin 936 deprem konutu yıl sonunda tamamlanacak!

Elazığ'daki 2 bin 936 deprem konutu yıl sonunda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremden sonra Elazığ'da hayata geçirilen 2 bin 936 deprem konutun inşaatı hız kesmeden devam ediyor.



Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Elazığ'da, çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından inşasına başlanan toplamda 2 bin 936 deprem konutunda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen söz konusu depremlerin etkilediği iller arasında yer alan Elazığ'da konutları yerle bir olan ya da ağır hasar görenlerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından başlatılmış olan çalışmalar hız kesmeden sürüyor.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre şehir merkezinde Aşağı Demirtaş ve Yemişlik bölgelerinde ilçelerde de Sivrice, Karakoçan, Palu, ve Baskil'de etaplar halinde yeni konutlar inşa ediliyor.

Elazığ daki 2 bin 936 deprem konutu yıl sonunda tamamlanacak!

KABA İNŞAATLAR TAMAMLANIYOR

Paylaşılan detaylara göre, temeli atılan ve etaplar halinde inşa edilecek olan toplamda 2 bin 936 konuttan bin konuttan 51 blokta kaba inşaat çalışmaları tamamlandı. Yine verilen bilgilere göre, bir blokta inşaat çalışmaları tamamlanmış olan örnek daire de hazırlandı.

Verilen detaylara göre, söz konusu konutların sene sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Fatih Önalan, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından deprem konutlarının inşasının hummalı bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada meydana gelen felaketin ardından devletin bütün imkanlarıyla sahada olduğuna değinen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Fatih Önalan, Elazığ'da da gerçekleştirilen hasar tespitlerinden sonra 2 bin 936 konutun inşaat çalışmalarına başlandığını kaydetti.

Yaptığı son dakika açıklamalarında Elazığ'da inşaat çalışmaları devam eden konutların aynı seviyede ilerlediğine değinen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Fatih Önalan açıklamasında  inşaat çalışmaları devam eden konutlardan 1887 tanesinin şehir merkezinde 3 etap olarak inşa edildiğini söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Fatih Önalan ayrıca açıklamasında ilçelerinde de devam eden konutlar olduğuna değinerek, konutların yaklaşık olarak 105 metrekare ve bodrum, zemin artı 4 kat olarak planlandığını söyledi.

Milli Emlak'tan o ilde 8 taksitle KDV'den muaf arazi fırsatı! 

WhatsApp uygulamasına alışveriş yapma özelliği geliyor!

Koza Altın, Trabzon'da yeni cevher madeni açıyor!


Geri Dön