06 / 05 / 2024

WhatsApp uygulamasına alışveriş yapma özelliği geliyor!

WhatsApp uygulamasına alışveriş yapma özelliği geliyor!

Dünya genelinde oldukça yaygın olan WhatsApp yeni uygulaması için çalışmalarına başladı. Bu kapsamda WhatsApp alışveriş deneyimini iyileştirecek yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. İşte detaylar...



Dünyada ve ülkemizde oldukça yaygın WhatsApp mesajlaşma uygulamasına yepyeni bir özellik geliyor. WhatsApp, BlackBerry, iPhone, Android, Windows Phone ve Nokia telefonlarıyla uyumlu olarak, Wi-Fi İnternet bağlantısı ya da 2G, 3G, 4G aracılığıyla kullanıcıların birbirlerine video, fotoğraf,  ücretsiz arama, sesli ve yazılı mesaj ve belge göndermesini sağlıyor.

WhatsApp, kullanan kişilerin alışveriş deneyimini üst seviyeye taşıyacak yeni bir özellik üzerinde çalışmalarına başladı.

Flows adında olan söz konusu özellik, kullanıcıların otobüs koltuğu seçmek gibi daha spesifik alışverişlerini dahi WhatsApp üzerinden yapmalarına olanak sunacak. 

Weptekno'nun haberine göre, Meta'nın popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, "Flows" olarak adlandırdığı yepyeni bir özelliği test etmek için çalışmalarına başladı.

WhatsApp kullanıcılarının uygulama üzerinden yapacakları alışveriş deneyimini iyileştirmeye odaklanan Flows, bir işletmeden randevu alma veya bir uçak seyahati sırasında koltuk seçmek gibi işlemleri mümkün kılacak. Kullanıcılar, WhatsApp aracılığıyla pek çok işini halledebilecek.

WhatsApp uygulamasına alışveriş yapma özelliği geliyor!

WHATSAPP FLOWS ÖZELLİĞİ DETAYLARI

WhatsApp ekibi, Flows özelliği içeren yenni bir destek sayfası oluşturdu. Bu destek sayfası incelendiğinde Flows'un saydıklarımıza ek olarak hesaplara giriş yapma, ilgilenilen bir ürünün özelleştirilmesi, hızlı form doldurma ve gönderme ile etkinliklere kayıt yaptırma gibi özelliklere de sahip olduğu gözlemleniyor. Ancak bu sistemin nasıl kullanılacağı sırrını koruyor. 

Meta aracılıyla paylaşılan ekran görüntüsü, Zoomture isimli bir firma ile gerçekleşen bir görüşmeyi ortaya koyuyor. Kullanıcı, bu şirketten bir seyahat için randevu oluşturuyor. 

Söz konusu randevuda kullanılacak ulaşım aracında koltuk seçimi bile yapılabildiğini belirtiliyor. Bir süredir alışveriş sektörü için önemli çalışmalar başlatan dev uygulama, Flows ile bunlara bir yenisini daha ekleyecek.

Özellik ile, kullanıcıların harici internet sitelerine duyduğu ihtiyacı ortadan kaldıracak gibi görünüyor. 

Meta tarafından gerçekleştirilen açıklamalarda, Flows'un şu an için Hindistan ve Brezilya'da bazı işletmeler için test edilebildiği belirtildi. Test aşamasının ardından ise dünya genelindeki tüm işletmeler ve kullanıcılar, Flows özelliğini kullanmaya başlayacaklar. Özelliğin ne denli etkili olduğunu o günler geldiği zaman göreceğiz.

Yeni zamlı memur ve memur emeklisi maaşları açıklandı! Müdürden öğretmene, doktordan polise... Şimdi maaşınıza bakın!

Koza Altın, Trabzon'da yeni cevher madeni açıyor!

Hemen anahtar teslim prefabrik evlerde kampanya! 1+1, 2+1, 3+1 339 bin TL'ye ucuz fiyata ev sahibi olma fırsatı!


Geri Dön