30 / 04 / 2024

Elbistan'da kiralık ev ve iş yeri fiyatları tavan yaptı!

Elbistan'da kiralık ev ve iş yeri fiyatları tavan yaptı!

İnşaat sektörünün durduğu Elbistan'da, ev ve iş yeri kiraları da tavan yaptı. Vatandaşlar istediği bölgede çok az kiralık ev buluyorken, kiraların çok yüksek olmasından da şikayetçi. İşte detaylar..



Kahramanmaraş Elbistan'da ev kiraları hızla artmaya devam ediyor. Son yıllarda ilçede inşaat sektörünün tamamen durmasıyla kiral fiyatları ortalama yüzde 35 artış gösterdi.

Elbistan Olay'da yer alan habere göre; orta gelire hitap eden bölgelerde bile kiralar lüks evlerin fiyatıları bile geçti. İş yerlerinde ise durum değişmiyor. Vatandaşların yoğun olmadığı alanlarda da  iş yeri kiraları yükseldi.

5 YILDA MUTHİŞ ARTIŞ

Elbistan'da 2015 yılında ortalama 300-350 lira olan orta gelirli bölgelerde şuan için ev kiraları 600-650 liradan başlangıç gösteriyor. Lüks evlerde ise kiralar 5 yıl önce 600-700 lira iken şuan 2 bin liraya kadar çıkıyor. Kiralanabilecek mülk sayısı sınırlı olduğu için artan talep de fiyatlara yansıyor.

Kurumsal firmalar dahi kira artışına olumlu bakmadığı için farklı kiralık iş yerleri arıyor. Elbistan esnafı ise 5 yılda artan iş yeri kirasından şikayet ediyor.

ÇÖZÜM BEKLENİYOR

Bölgede yaşayan vatandaşlar da artan kira fiyatlarından bunaldı.. Çözüm için ise Elbistan'da tekrardan inşaat sektörünün hareketlenip yeni ev ve iş yerlerinin yapılması, böylece rekabet ortamı oluşturulup fiyatların düşmesi bekleniyor.


Geri Dön