09 / 05 / 2024

Elektrik faturası yüksek gelenler dikkat! Faturası ile PTT'ye giden parayı kapacak!

Elektrik faturası yüksek gelenler dikkat! Faturası ile PTT'ye giden parayı kapacak!

Artan elektrik faturaları, birçok aboneyi ekonomik açıdan zor durumda bırakıyor. Devlet, bu soruna çözüm bulmak amacıyla faturalarını ödemekte zorlananlara yardımcı olmak için bir destek paketi hazırladı. 



Ekonomik durumun iyiye gitmemesi ve fiyatlarda devamlı bir artış görülmesi sebebiyle devlet destekleri artırıldı. Özellikle elektrik faturalarında görülen fahiş artış sebebiyle pek çok aile ve birey ekonomik zorluk çekiyor. Bu abonelere destek olmak amacıyla başlatılan kampanya dahilinde şartlar ise çok basit...

Başlıca şart; faturanızın üzerinde kendi ad ve soyadınızın yazması. Bunun dışında ise faturanızın belli bir bedelin üzerinde olması şartı da aranıyor.

Bu konuda yapılan açıklamaya göre faturası 130 TL ve üzeri gelenler için faturaların bir kısmı devlet tarafından karşılanacak.

Nereye başvurulacağı konusunda bilgi almak isterseniz, e-devlet veya Aile Bakanlığı'na bağlı dayanışma vakıflarından PTT üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Adınızın yazdığı faturanın yanı sıra, TC kimlik numaranızı da vermeniz gerekiyor.

2023 yılı için elektrik faturası yardım tutarları şu şekildedir:

1 kişilik hane için 75 kWh tüketimde 130,09 TL destek sağlanacak.
3 kişilik hane için 100 kWh tüketimde 173,46 TL destek sağlanacak.
4 kişilik hane için 125 kWh tüketimde 216,82 TL destek sağlanacak.
5 kişiden fazla haneler için 150 kWh tüketimde 260,19 TL destek sağlanacak.


Geri Dön