17 / 05 / 2024

Elektrik faturasını artık dert etmeyin! Yeni bir destek daha yolda!

Elektrik faturasını artık dert etmeyin! Yeni bir destek daha yolda!

Elektrik faturası artık sorun olmasın. Devlet ihtiyaç sahipleri için yeni çalışmalar yürütüyor. Onlardan biri de elektrik faturası için olacak. İşte detaylar!



Dar gelirli aileler için sunulacak bu elektrik desteğin limiti maksimum 103 TL olarak belirlendi. Gelen fatura 103 TL’den fazla olduğu zaman fazlasını vatandaşın kendisi ödeyecek. Bu destekten faydalanmak için hane içerisinde kişilerin sayısı önemli bir kriter. Yapılan hesaplamalara göre 2 milyon 22 bin evin bu yardımdan yararlanması bekleniyor. Hesaplanan rakama bakıldığı zaman en az 10 milyon hanenin ekleneceği de öngörülmektedir.

Elektrik desteğinden faydalanmak için hane içerisinde giren paranın asgari ücretin üçte biri oranında olması gerekmektedir. Bu tutar ve altı için elektrik desteği yapılacak. Hesaplamaya bakıldığı zaman eğer eve kişi başı 701 TL ve altı gibi bir miktar giriyorsa başvuruda bulunulabilir. Ödemelerin nakdi olarak verilmeyeceği belirtildi. PTT aracılığı ile destek temin edilecek ama elektrik faturalarına yansıtılacak. Bu şekilde vakitten tasarruf da sağlanacak. Başvurular başladığı tarihten son güne kadar E Devlet üzerinden başvuru oluşturmak mümkün gözüküyor. Başvurular onaylandıktan sonra faturalar ile PTT’ye müracaat edilecek. PTT faturayı işledikten hemen sonra ödenmeyen tutar bulunuyor ise bunu da vatandaş ödeyecek. Elektrik desteğine ek olarak 106 TL ödeme yapılması da planlanmaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen elektrik fatura desteği için ödemeler şu şekilde belirtildi;

  • 12 kişilik muhtaç haneye 103 TL,
  • 3 kişilik muhtaç haneye 137,33 TL
  • 4 kişilik muhtaç haneye 171,67 TL,
  • 5 kişilik muhtaç haneye de 206 TL

Elektrik faturası destek ödemesinden eşi vefat etmiş kadınlar, yetim, öksüz ya da asker çocuğu olanlar, kronik hastalığı olan vatandaşlar ve ihtiyaç sahibi vatandaşların da yararlanma hakkı bulunuyor.

Ocak ayı doğalgaz yardımı ne zaman yatacak? Doğalgaz yardımı ne zaman yatar 2023?

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön