22 / 05 / 2024

Elektrik faturasının yüksek gelmesinin nedeni! Bunları sakın yapmayın!

Elektrik faturasının yüksek gelmesinin nedeni! Bunları sakın yapmayın!

Elektrik faturasının yüksek gelmesinin belli başlı nedenleri vardır. İşte o nedenler!



Vatandaşlar elektrik faturasının bu kadar yüksek gelmesine yol açan sebepleri sorguluyor. Uzmanların dediğine göre bunun temel sebebi evde bilinçsizce kullanılan teknolojik aletlerlerdir. Uzmanlar, enerji faturanızı azaltmanın en basit yolunun cihazlarınızın kapalı olduğundan emin olmak olduğunu belirtiyor.

Enerji uzmanı Natalia'ya göre, aşağıdaki öğeler size en çok paraya mal olan "en kötü suçlular" Bu cihazlar bir araya geldiği zaman bekleme modundan çıkarmak faturanızı neredeyse yarıya indirerektir ve oldukça fazla tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

İŞTE FATURAYI YÜKSELTEN ELEKTRONİK ALETLER!

  • Televizyon: Televizyonunuz beklemede bırakıldığı zaman evdeki en çok enerji tüketen cihazlardan bir tanesi olma özelliğini taşır. Bekleme modunda rölantide çalışmasını istemiyor iseniz, duvardan kalkıp seti kapatmalısınız. Ancak bunu yapmak, tasarruf etmenizde büyük kolaylık sağlayacaktır. Natalie, "TV'yi fişe takılı ve açık bırakmanın 1,3 W tükettiğini" ve TV'yi boşta bırakmanın yılda ortalama 3,87 sterline mal olacağını dile getirdi.
  • Buzdolabını boşaltmak büyük bir ihtimalle en kötü ev işlerinden biridir, ama bunu yapmak uzun vadede paradan tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Ev tipi buzdolabı güç tüketimi tipik olarak 100 ila 250 watt arasında yer alırken, bu nedenle bu tek cihazı çalıştırmak size yılda yaklaşık 297 £'a mal olur, ancak buzdolabınızı bu şekilde kapatamazsanız da, mümkün olduğunca verimli çalışmasını sağlamanın yolları bulunmaktadır. Natalie'ye göre buzdolabının düzgün çalıştığından emin olmanın en basit yolu hem içini hem de dışını rutin olarak temizlemektir.
  • Oyun konsolunuzu kapatarak enerji faturalarınızda yılda 6,57 £ tasarruf edebilirsiniz. Oyun konsollarını bekleme modundan çıkarmak, cihazın bekleme modunda bulunurken yenilenmesi ya da mesajları kontrol etme gibi işlemleri yapmasını engellemektedir. Bunu nasıl etkinleştireceğinizi öğrenmek için konsolunuzun kullanım kılavuzuna mutlaka bir göz atın.

Akaryakıtta son durum ne! İşte 17 Aralık Cumartesi güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Yüksek emekli maaşı nasıl alınır? En yüksek emekli maaşını almak için ne yapılmalı? İşte detaylar!

Promosyon tutarı bir anda 8 katına çıktı! Çalışanlara promosyon piyangosu vurdu! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön