06 / 05 / 2024

Elektrik ve doğal gaza dev zam! Bugünden itibaren geçerli olacak! Elektrik ve doğal gaza ne kadar zam geldi?

Elektrik ve doğal gaza dev zam! Bugünden itibaren geçerli olacak! Elektrik ve doğal gaza ne kadar zam geldi?

Dün EPDK ve BOTAŞ’tan yapılan açıklamalar ile birlikte eylül ayı itibarıyla geçerli olmak üzere elektriğe ve doğal gaza zam yapıldığı bildirildi. İşte detaylar…



ELEKTRİKTE EYLÜL ZAMLARI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), konutlarda eylül ayı itibarı ile geçerli olacak olan elektrik tarifesine % 20 zam yapıldığını duyurdu.

AA'nın geçmiş olduğu habere göre; EPDK'den yapılmış olan açıklamada, salgının etkilerinin küresel ekonomilerde etkisini devam ettirdiği bir dönemde başlamış olan Rusya - Ukrayna Savaşı’nın başta Avrupa ülkeleri olması ile beraber tüm dünya enerji piyasaları için çok ağır sonuçları beraberinde getirdiği de bildirildi.

‘Küresel enerji krizi’ ismi ile de yorumlanan bu zaman dilimi içerisinde tüm ham madde fiyatlarında olağanüstü yükselişler yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Bu durum ülkemizdeki enerji üretim maliyetlerini de negatif yönde etkilemiştir. Özel olarak son zamanlarda küresel piyasalardaki enerji ham madde fiyatlarındaki artışların belirli düzeyleri geçmesi sebebi ile nihai elektrik tarifelerinde mesken ve tarımsal faaliyetler abone grupları için % 20, kamu ve özel hizmetler sektörü ile beraber diğer aboneler grubu için % 30, sanayi abone grubu için % 50 artış yapılmıştır. Bu artış ile beraber 100 kilovatsaat elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 173, 46 Türk Lirası olmuştur."

Tüm bunlar ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, elektrik zammının açıklanması ile birlikte yaklaşık olarak 1 saat önce resmi sosyal medya hesabı Twitter’dan bir açıklama gerçekleştirerek, elektrik ve doğal gaz yapılacak olan zammı kararı eleştirmişti.

Elektrik ve doğal gaza dev zam! Bugünden itibaren geçerli olacak! Elektrik ve doğal gaza ne kadar zam geldi?

Artık araba almak daha kolay hale geliyor! Bu haber okunmadan araba alınmaz

Dünyanın en zenginleri açıklandı! Bu yıl bir ilk yaşandı! İşte tam liste

İkinci el alışverişinde büyük dolandırıcılık! Online alışverişte bu hileye dikkat edin!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön