11 / 05 / 2024

Elektrik ve doğalgaz fatura desteği ödemeleri başladı! 1.150 TL ve 206 TL hesaplara aktarılıyor!

Elektrik ve doğalgaz fatura desteği ödemeleri başladı! 1.150 TL ve 206 TL hesaplara aktarılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşların hayatını kolaylaştırmak adına çeşitli yardımlarda bulunuyor. Elektrik ve doğalgaza gelen zamların ardından fatura desteği ödemeleri yapılmaya başlandı. İşte tüm detaylar...



DOĞALGAZ YARDIMI NASIL ALINIR?

Elektrik faturası gibi, doğal gaz yardımı da yapılıyor. Bakanlık yıllarca ailelere kış aylarında kömür yardımı yaptı. Ancak yapılan son açıklamalarla birlikte doğalgazlı evlerde oturan ailelere de fatura desteği verileceği açıklandı. 
 
Bu destekten yararlanmak için kişi başına düşen aylık ortalama kazancın asgari ücretin 3’te 1’inden düşük olması gerektiği ifade edildi. Aynı şekilde kronik hastalar da bu yardımdan yararlanabiliyorlar. 

Doğalgaz fatura desteğinin miktarı 150 TL ile 1.150 TL arasında değişkenlik gösteriyor. Kronik hastalara yüzde 5 daha fazla yardım yapılıyor. 

Elektrik ve doğalgaz fatura desteği ödemeleri başladı! 1.150 TL ve 206 TL hesaplara aktarılıyor!

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Kamupersoneli'nde yer alan habere göre, başvuruda bulunmak isteyenler başvurularını şahsen ya da online olarak yapabiliyorlar. E-Devlet üzerinden online başvurular alınabilecek olup, Sosyal Hizmetler Müdürlüklerine ya da Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma Vakıflarına giderek de başvuru işlemi gerçekleştirilebiliyor. 

PTT 55 bin personel alımı için tarih belli oldu mu? PTT işçi alım şartları nedir?

Konut sahibi olmak isteyenlere müjde! 0,99 faizli konut kredisi verilecek!

1.100 TL'lik sosyal destek ödemeleri başladı! Hesaplarınızı kontrol edin...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön