06 / 05 / 2024

Elektrikli araç satışı yüzde 157 arttı! Dünya devleri Türkiye'yi seçti...

Elektrikli araç satışı yüzde 157 arttı! Dünya devleri Türkiye'yi seçti...

Pandemiden sonra temiz havaya ne kadar ihtiyacımız olduğu bir kerede daha kanıtlandı. Çevre dostu olan elektrikli araçlar çevre kirliliğine de egzoz olmadığından gürültü kirliliğine de neden olmuyor. Türkiye'de de satışları yükselen araçların, meşhur markaları Türkiye odaklı bakışa sevk ettirdi. 



ELEKTRİKLİ OTOMOBİL SATIŞLARI YÜZDE 157,3 ARTTI

Türkiye otomobil pazarında, bu yılın 11 ayında benzinli araçlar 353 bin 529 adetlik satışla birinci, dizel otomobiller ise 87 bin 45 adetle ikinci konumda yer aldı. Ocak-Kasım 2021 yılında 342 bin 245 benzinli, 104 bin 218 dizel, 45 bin 190 hibrit, 24 bin 226 oto gazlı ve 2 bin 415 elektrikli otomobil pazarlaması yapıldı.

Bahsi geçen dönemde elektrikli otomobil satışları yüzde 157,3 ve hibrit otomobil satışları da yüzde 14 civarına yükseldi.

TESLA TÜRKİYE'DE ELEMAN ALIMINA BAŞLADI

Türkiye'deki elektrikli değişkenliğin gelişimi birçok markanın İhtimamlı olmasına neden oldu. Global anlamda en çok aşına olunan elektrikli otomobil markası olan Tesla da Türkiye'ye açılıyor. Türkiye atağını kurduğu süper hızlı şarj istasyonlarıyla start veren Tesla, şimdi de Türkiye merkezi için eleman alım ilanı verdi. Şirketin resmi internet sitesindeki verilere göre, ilk servis merkezi İstanbul Beşiktaş'ta açılacak.

Elektrikli araç satışı yüzde 157 arttı! Dünya devleri Türkiye yi seçti...

YENİ ELEKTRİKLİ MODELLER GELMEYE DEVAM EDİYOR

Birçok marka, önceden duyurusunu yaptığı en güvendikleri modellerini sene içinde Türkiye pazarında da satışa sundu. Ayrıca, Çinli firmalar da Türkiye pazarıyla alakadar olmayı sürdürüyor. Skywell markasının yanında Türkiye'ye geri dönen Chery'nin de elektrikli modellerinin Türkiye yollarında olması bekleniyor. "Yeşil otomobillerin" pazardan aldığı payın, Togg'un Mart 2023'te pazara girmesi ve dünyadaki gelişmelerle birlikte daha da artması bekleniyor.

Orman Genel Müdürlüğü tarih verdi! 249 sözleşmeli personel alınacak... Çalışmak isteyenler bu habere baksın

Şartları ve detayları açıklandı! 2023'te jandarma uzman erbaş maaşları ne kadar olacak? 

Carrefour 2022'yi kampanyaya boğdu! Samsung Galaxy A13 telefonlarda yüzde 10 indirim! İşte 23 Aralık fiyat listesi


Geri Dön