28 / 04 / 2024

Elektrikli otomobil hayali sona mı erdi! AB’den yeni açıklama…

Elektrikli otomobil hayali sona mı erdi! AB’den yeni açıklama…

Elektrikli otomobil kullanımı hızla yaygınlaşırken, AB Komisyonu Başkanı’nından beklenmedik bir açıklama geldi. Buna göre içten yanmalı motorların  2026 yılında  aşamalı olarak kullanımdan kaldırılması ertelenebilir. İşte ayrıntılar…



Son dönemde kullanımı hızla artan ve özellikle Çinlilerin iddialı olduğu elektrikli araçlarla ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı. Elektrikli araç piyasasını etkileyecek bu açıklama  AB Komisyonu Başkanı’ndan geldi. Açıklamaya göre içten yanmalı motorların  2026 yılında  aşamalı olarak kullanımdan kaldırılması ertelenebilir. 

Konuyu, “Elektrikli otomobil hayali sona mı erdi” başlığıyla https://twitter.com/eozpeynirci  X  sosyal medya hesabından duyuran otomotiv yazarı gazeteci Emre Özpeynirci, detayları şöyle aktardı:

Elektrikli otomobil hayali sona mı erdi!

Bu başlık bana değil Alman Berliner Zeitung gazetesine ait...

Peki bu durum Ursula von der Leyen için bir yenilgi mi?

Çünkü AB Komisyonu Başkanı olan Alman siyasetçi Ursula von der Leyen, içten yanmalı motorların 2026 yılında aşamalı olarak kullanımdan kaldırılmasına yönelik AB düzeyinde alınan kararın gözden geçirileceğini vurguladı.

Alman Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisi üyesi de olan Leyen, bugün Brüksel'de yaptığı açıklamada, 2026 yılında bir gözden geçirme yapılmasının "çok önemli" olduğunu söyledi.

Leyen'in bu açıklaması neden önemli.

Çünkü üyesi olduğu CDU partisinin yeni AB seçim programı, içten yanmalı motorlarla ilgili bir rota değişikliğini açıkça ilan ediyor.

Taslak programda aynen şöyle deniyor:

"İçten yanmalı motorlar üzerindeki yasağı kaldırmak ve Almanya'nın en ileri içten yanmalı motor teknolojisini korumak ve bunu tüm teknolojilere açık bir şekilde daha da geliştirmek istiyoruz. Sentetik yakıtlar bu konuda "merkezi bir rol" oynayacak."

ÇİN VE TESLA'YA MI YENİLDİ? 

Özpeynirci’nin bu paylaşımını takipçileri tarafından, Avrupa’nın diğer elektrikli otomobil pazarlarıyla baş edemediği şeklinde yorumlandı.

32 TL'nin üzerine çıkan dolar için ağızları açık bırakan tahmin geldi! Elinde dolar olanlar hemen bakın!

Kredi kartlarına sınırlama getirildi, taksit sayısı düştü

Gram altın için 2 kritik gün açıklandı! Elinde altını olanlara buz kestirecek rakam uzman isimden geldi! Hemen bakın!


Geri Dön