27 / 04 / 2024

Elektrikte yeni kademe! Elektrik faturaları kaç lira gelecek?

Elektrikte yeni kademe! Elektrik faturaları kaç lira gelecek?

Elektrik faturası tarifelerinde kilovat oranı değişti. 2022 elektrik faturalarında yeni düzenleme nasıl oldu? Faturalar nasıl hesaplanacak? Detayları Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, A Haber'e anlattı.



Elektrik fatura tarifelerinde kilovat oranı değişti. Değişimin ardından milyonlarca vatandaş 2022 elektrik faturasında yeni düzenleme nasıl oldu? Fatura nasıl hesaplanacak?  sorularının cevabını araştırıyor. Konu ile ilgili detayları Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, A Haber'e anlattı.

Faruk Erdem: ''Ocak ayı ile birlikte iki kademe geldi elektrik faturalarına. Birinci kademe daha düşük daha ucuz bir elektrik o 150 kilovatsaate kadar. Bu 150 kilovatsaat yetmemişti vatandaşa. Başkan Erdoğan, bunun 60 kilovatsaat daha yükseltildiğini söyledi yani 210'a çıktı. Dolayısıyla 2 Şubat'tan itibaren artık 210 kilovatsaate kadar daha ucuz elektrik kullanımı verilecek.

İşte örnek hesaplama...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön