08 / 05 / 2024

Elektrikte yeni tarife

Elektrikte yeni tarife

Elektrik faturası tarifelerinde kilovat oranı değişti. 2022 elektrik faturalarında yeni düzenleme nasıl oldu? Faturalar nasıl hesaplanacak? Detayları Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, A Haber'e anlattı.

Elektrikte yeni tarife!

EPDK, Türkiye Elektrik Ticaret Taahhüt Anonim Şirketi tarafından uygulanan aktif elektrik enerji toptan satış tarifesini düzenledi.

Cep telefonu faturalarına zam mı geliyor?

BTK, 1 Nisan 2024 yılında  açıklanacak yeni azami ücret tarifesi sonrası da operatörlerin yeni tarife ve paket fiyatlarına zam yapması beklendiği ifade edildi.

Elektrikte yeni tarife! Bugünden itibaren uygulanmaya başlıyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrikte yapılan yüzde 10'luk KDV indirimiyle mesken abonelerinin günlük 8 kilovatsaate kadar tüketim miktarı için nihai fiyatın bugünden itibaren başlanıyor.

Elektrikte zam beklentisi yüzde 60! Bireysel sübvansiyon dönemi de geliyor! 

'Elektrikte zam olacak mı?' sorusunun yanıtı merakla araştırılırken, konuyla ilgili yeni gelişmeler gündeme geldi. Elektrikte zam beklentisi yüzde 60 oldu. İşte detaylar...

Ankara'da taksi ücretlerine zam yapıldı! İndi bindi 75 Türk Lirası oldu...

Ankara Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, Ankara'da taksi ücretlerine zam geldiğini belirtti. Buna göre, yeni tarife bugünden itibaren geçerli olacağı açıklandı.

Taksilerde yeni zamlı tarife uygulaması başladı...

UKOME'nin son toplantısında alınan zam karar ile beraber taksimetreler için yeni tarife ayarlamaları gece yarısından itibaren başladığı açıklandı. Buna göre, yeni tarife, taksimetresini güncelleyen taksilerde geçerli hale geldiği belirtildi. İşte haberin detayları...

Yeni yılda, taksiler için yeni tarife! 

Yeni yıl ile beraber ölçü ve ölçü aletleri için alınacak olan muayene ve damgalama bedellerine tekrar düzenleme geldiği açıklandı. Bu kapsamda, Resmi Gazete yayımlanan karara göre; yeni ücret tarifelerinde taksimetrelerin 397 Türk Lirası ile muayene edileceği kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Ehliyet, pasaport, egzoz muayenesi... Hepsi zamlandı! Yeni yıla işte bunlarla giriyoruz!

Türkiye 2024 yılına yeni alınan uygulama ve bir dizi tarife değişikliği ile giriyor. Ehliyet, pasaport, egzoz muayenesi... Hepsi zamlandı! Yeni yıla işte bunlarla giriyoruz!

Bunlara dev zam geldi! Ücret tarifesi değişti! İşte yeni tarife...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılı başında bu yıl otoyol ve köprülere zam yapılmayacağını duyurmuştu. Ancak Karayolları Genel Müdürlüğü bugün körü ve otoyollara zam yapıldığını açıkladı.

Toplu taşımaya bir kez daha zam geldi: İşte yeni tarife

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, minibüsler, dolmuşlar, tramvaylar ve otobüsler için kullanılan 'eskart'ların fiyatlarına zam yapıldı. İşte detaylar...

Yeni yılda vergi, ceza ve harçlara yüzde 60 zam geliyor! Zamları duyanlar kulaklarına inanamayacak!

Türkiye, 2024’e zamla girecek. Yeni yılda Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, MTV, çeşitli harçlar, araç muayene tutarı, Gelir Vergisi tarife dilimleri ve idari cezalar, ekim ayı sonundaki bir yıllık ortalama Yİ-ÜFE artışı kadar olan yeniden değerleme oranında zam yapılacak.

Zamların ardı arkası kesilmedi: Hızlı tren biletlerine dev zam geldi!

TCDD, Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine zam haberi gündeme bomba gibi düştü. İşte zamlı yeni tarife...

İstanbul'da suya yüzde 25 zam geldi! İşte yeni tarife

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ 2. Olağan Genel Kurulu'nda su fiyatlarına yüzde 25’lik zam teklifi kabul edildi. Suya yüzde 25 zam yapıldı. İşte yeni tarife...

Son dakika: İstanbullulara kara haber! Suya yüzde 25 zam resmen açıklandı! İşte yeni tarife...

İBB Meclisi'nde gerçekleşen İSKİ olağan kurulunda suya yüzde 25 oranında zam yapıldığı duyuruldu. Suya en son haziranda yüzde 13 zam yapılmıştı. İşte yeni tarife...

Elektrikte yeni tarife Haberi

Elektrikte yeni tarife

Elektrik fatura tarifelerinde kilovat oranı değişti. Değişimin ardından milyonlarca vatandaş 2022 elektrik faturasında yeni düzenleme nasıl oldu? Fatura nasıl hesaplanacak?  sorularının cevabını araştırıyor. Konu ile ilgili detayları Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, A Haber'e anlattı.

Faruk Erdem: ''Ocak ayı ile birlikte iki kademe geldi elektrik faturalarına. Birinci kademe daha düşük daha ucuz bir elektrik o 150 kilovatsaate kadar. Bu 150 kilovatsaat yetmemişti vatandaşa. Başkan Erdoğan, bunun 60 kilovatsaat daha yükseltildiğini söyledi yani 210'a çıktı. Dolayısıyla 2 Şubat'tan itibaren artık 210 kilovatsaate kadar daha ucuz elektrik kullanımı verilecek.

İşte örnek hesaplama...

ÖRNEK HESAPLAMA (OCAK)

- OCAK AYI KULLANIMI: 300 KİLOVATSAAT

- İLK KADEME: 150 KW X 112 KURUŞ= 168 TL

- İKİNCİ KADEME: 150 KW X 167 KURUŞ= 250,5 TL

- VERGİLER HARİÇ TOPLAM ÖDEME: 418,5...