29 / 04 / 2024

Yeni yılda, taksiler için yeni tarife! 

Yeni yılda, taksiler için yeni tarife! 

Yeni yıl ile beraber ölçü ve ölçü aletleri için alınacak olan muayene ve damgalama bedellerine tekrar düzenleme geldiği açıklandı. Bu kapsamda, Resmi Gazete yayımlanan karara göre; yeni ücret tarifelerinde taksimetrelerin 397 Türk Lirası ile muayene edileceği kaydedildi. İşte ayrıntılar...



Yeni yıl ilebirlikte bütün kalemlerde değişikliklere gidildiği duyuruldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Ölçü ve Ölçü Aletlerinden Alınacak Muayene ve Damgalama Ücret Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 1 Ocak 2024'ten itibaren yürürlüğe girmek üzere Resmi Gazete'de yayımlandığı belirtildi.

Yayımlanan yönetmelikle, ilk, periyodik ve stok muayeneleri yapılan ölçü ve ölçü aletleri için 2024 yılında alınacak muayene ve damgalama bedelleri belirlendi. Muayene ve damgalama bedelleri, uzunluk ölçüleri için 8 Türk Lirası, hacim ölçekleri için 50-150 lira, kütle ölçüleri için kilogramına göre 50-500 Türk Lirası olacak. Şişelerde beher kalıp için ise muayene ve damgalama bedeli ise 3 bin 395 Türk Lirası olarak tespit edildiği belirtildi. Otomatik olmayan tartı aletlerinde muayene ve damga bedeli 199 Türk Lirası ile 8 bin Türk Lirası aralığında uygulanacak. Otomatik tartı aletlerinde bu rakam ise 1484 Türk Lirası ile 2 bin 472 Türk Lirası arasında değişecek.

Mynet'te yer alan habere göre; hareket halinde bulunan yol araçları için otomatik tartı aletlerinde (aks kantarları) söz konusu bedel 5 bin lira, yük ve sarnıçlı vagonlar için 106-1000 lira ve ölçü olarak kullanılan taşıtlar (vagonetler) için 100 lira olarak belirlendiği açıklandı.

Yeni yılda, taksiler için yeni tarife! 

397 LİRAYA MUAYENE EDİLECEK

Muayene ve damgalama rakamları içinde  gaz sayaçları sınıfına göre 59 Türk Lirası ile 473 Türk Lirası, su sayaçları için anma debisine göre 12 Türk Lirası ile 65 Türk Lirası, elektrik sayaçları için ise 34 lira ile 256 lira arasında değişeceği bildirildi. Öte yandan, taksimetreler 397 liraya muayene edilecek ve bu cihazların damgaları verilecek. Egzoz gazı ölçme cihazları için kaydedilen muayene ve damga bedelleri 333 lira ile 888 lira arasında olacağı duyuruldu.

Takograf cihazlarının muayene bedeli 495 lira olarak uygulanacak. Hız ihlal tespit donanımlarında ise saha muayenesi için 5 bin 574 lira, saha harici muayene için 3 bin 186 lira alınacak.

Taksiciler Esnaf Odası taksimetre tarifelerini ucuz buldu! Yüzde 100 zam talep etti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi açıkladı! Toplu taşımaya İBB standartı geliyor...

Kentsel dönüşüm yasasından sonra şimdi de toplu taşımada yeni yasa için düğmeye basılıyor! Milyonları ilgilendiriyor!

İstanbul'da taksiciler yüzde 65 zam talep etti! Zam kabul edilirse indi-bindi 115,5 TL olacak!


Geri Dön