10 / 05 / 2024

Elektrikte yeni tarife belli oldu! Faturanız Temmuz ayından itibaren artık böyle gelecek!

Elektrikte yeni tarife belli oldu! Faturanız Temmuz ayından itibaren artık böyle gelecek!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrikte tüm abone gruplarının 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olan tarifelerini açıkladı. İşte faturanız Temmuz ayından itibaren artık böyle gelecek!



EPDK'DAN YENİ HAMLE!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin hala devam etmesinden dolayı, olağanüstü hal kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen şehirlerde faaliyet gösteren dağıtım lisansı sahibi tüzel kişiler, görevli tedarik şirketleri, Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) doğrudan veya dolaylı olarak ortağı olduğu tedarik şirketlerinin avans ödemeleri ile ilgili erteleme ve piyasa işletmecisi ve katılımcılarına temerrüt faizi uygulamama kararı alındı.

PDK'nin konuyla ilgili aldığı karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararda şu ifadelere yer verildi: '' 30 Eylül tarihine kadar, olağanüstü hal kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen şehirlerde faaliyet gösteren dağıtım lisansı sahibi tüzel kişiler, görevli tedarik şirketleri, OSB'lerin doğrudan veya dolaylı olarak ortağı olduğu tedarik şirketleri için Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliğinin 132/Ç maddesinin birinci fıkrasında belirtilen avans ödeme bildirimlerinde yer alan bedellerin, ilgili fatura dönemine ilişkin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine, avans ödemelerinin ertelendiği süre boyunca piyasa işletmecisi veya piyasa katılımcısına temerrüt faizi uygulanmamasına karar verildi.''

EPDK’dan yeni açıklama! Faturalarınızı kontrol edin! Artık faturalar böyle gelecek!

Milyonlara müjde! Tahsis edilen fatura ücretleri iade edilecek! Hesabınızı kontrol edin!

Geri Dön