04 / 05 / 2024

Elinde dolar bulunanlar dikkat! Dolar/TL için kritik seviye ne? İşte o uzmandan nokta atışı rakam!

Elinde dolar bulunanlar dikkat! Dolar/TL için kritik seviye ne? İşte o uzmandan nokta atışı rakam!

Uzunca bir süredir 18 TL’ler seviyesinde dalgalanan dolar kurunda yükseliş yaşanacak mı? Peki dolarda kritik seviye ne? Dolar/TL hangi seviyeyi aşarsa yukarı yönlü tetiklenir? İşte konunu uzmanından doları yukarı taşıyacak kritik seviye…



Dünya gazetesi yazarı Ufuk Korcan, bugünkü yazısında dolardaki kritik seviye ile ilgili önemli bir yorum yaptı. Doların uzun süredir 18 TL’ler seviyesinde kalmasının en önemli nedeninin Kur Korumalı Mevduat (KKM) olduğunu savunan Korcan, KKM’nin yatırımcı için cazip bir ürün olmaya devam edeceğini savundu.

Bunun nedeni olarak, “Kurdaki artış ıskalanmazken, olası düşüşlere karşı faiz geliri elde edilebiliyor” diyen Korcan, yatırımcının yıllık getirisi yüzde 8 ila 9 civarında olan eurobondların da döviz yatırımcısı tarafından tercih edilebileceğini söyledi.

Elinde dolar bulunanlar dikkat! Dolar/TL için kritik seviye ne? İşte o uzmandan nokta atışı rakam!

DOLAR İÇİN KRİTİK SEVİYE 18.72

Korcan yazısında, dolardaki kritik seviye ile ilgili de bir yorumda bulunarak, dolar/TL paritesinin hala 3 Ocak 2022 haftasında 13.81 TL seviyesinden başlattığı yükseliş trendi üzerindeki hareketin devam ettiğini vurguladı.

“Bahsedilen bu trendin destek noktası bu hafta için 18.72 TL seviyesine denk geliyor, yani paritede kısmi bir rahatlama için kesinlikle bu trendin altında haftalık kapanışlar görülmeli” yorumunda bulunan Korcan, bu trendin aşağı yönlü kırıldığınının teyidinin ise 18.25 TL’nin altına inilmesiyle alınabileceğini iddia etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön