21 / 07 / 2024

Elinde dolar bulunanlar dikkat! Dolar/TL için kritik seviye ne? İşte o uzmandan nokta atışı rakam!

Elinde dolar bulunanlar dikkat! Dolar/TL için kritik seviye ne? İşte o uzmandan nokta atışı rakam!

Uzunca bir süredir 18 TL’ler seviyesinde dalgalanan dolar kurunda yükseliş yaşanacak mı? Peki dolarda kritik seviye ne? Dolar/TL hangi seviyeyi aşarsa yukarı yönlü tetiklenir? İşte konunu uzmanından doları yukarı taşıyacak kritik seviye…




Bu senaryoda ilk aşamada 17,64 seviyelerine kadar bir geri çekilmenin söz konusu olabileceğini vurgulayan Korcan, olası yukarı hareket riskinin ise 18.25 seviyesi üzerinde kalması olduğu görünüşü savundu.

Korcan, doların yukarı yönle hareketi için olumsuz senaryonun ise 19.80 TL’de devreye girebileceği öngörüsünde bulunarak, bu seviyenin önemli bir direnç noktası konumunda olduğunu vurguladı.

Euro/dolar paritesinin 7 Şubat 2022’de 1,14948 dolar seviyesinden başlattığı düşüş kanalının dışına 8 Kasım 2022 haftasında çıktığını hatırlatan Korcan, “Bu hareketiyle birlikte kısa vadeli yeni bir yükseliş trendi üzerindeki hareketini sürdürüyor. Şu an için olası yukarı hareketin devamı halinde 1,07953 dolar seviyesi kuvvetli yatay direnç noktası konumunda” ifadelerini kullandı.

Elinde dolar bulunanlar dikkat! Dolar/TL için kritik seviye ne? İşte o uzmandan nokta atışı rakam!

DOLAR MI EURO MU?

Bu noktanın kırılmasını paritenin 1,09 ve 1,11 dolar seviyelerine doğru ivmelenmesinin sağlayabileceğini dile getiren Korcan “Olası geri çekilmelerde ise 1,03677 dolar seviyesi ara destek noktası olmak üzere 1,01604 dolar seviyesi ise trend desteği olması açısından oldukça önemli” görüşünü ortaya koydu. Korcan, paritenin bu trendin üzerinde kalması durumunda inişli çıkışlı fiyat seyri de oluşsa kısa vadeli trendin yukarı olduğunun söylenebileceğini vurguladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön