Altın & Gümüş

Elinde gram altını olanlar dikkat! Açıklama geldi gözler mayıs ayında!

Yükselen enflasyon oranları, Rusya Ukrayna arasındaki savaş, Çin'deki koronavirüs vakaları gibi belirsizlikler yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak adlandırılan altına talebi yükseltti. Gözler Mayıs ayına çevilirken kritik seviye bekleniyor... Sonrasında ise 900 liralara sert şekilde geri çekildi

2022 senesine 780 liradan başlayan gram altın, 8 Mart tarihinde 955 liraya yükselerek 2022 ilk çeyreğin en yüksek seviyesini gördü.

Sonrasında ise 900 liralara sert şekilde geri çekildi. Geçen hafta 920-930 lira bandındaki yatay hareketlerini sürdüren gram altın, yeni haftaya ise yükselişle bailadı. Altının gram fiyatı, bugün 933 lira seviyesinde işlem görüyor.

Yatırımcılar ve altın almak isteyenler altın fiyatlarındakşi bu yükselişi araştırırken analistlerden de kritik açıklamalar geldi. Ekonomist’te yer alan habere göre; ALB Yatırım Araştırma Müdürü Emre Çayırlı, ons altın fiyatında 1.960 dolar bölgesi üzerinde kalındığı müddetçe yükselişin devam edeceğini öngördü. Çayırlı, ons ve gram altın ile ilgili analizinde şunları kaydetti:

''Gram altın tarafı için 930 TL seviyesi ilk direnç bölgesine oluştururken 938 TL seviyesi bir sonraki direnç bölgesi oluşturmuş durumda. İlerleyen süreçte ons altındaki değer kazancının devam etmesi yahut dolar endeksinin kuvvetlenmesiyle dolar/TL paritesinde yükseliş yaşanması durumunda; gram altın fiyatında da yeni zirveler görülebilir."

Global Menkul Değerler Kıdemli Strateji Müdürü Filiz Özcan,  enflasyon nedeniyle ons altına ilginin artacağını söylüyor.

Kısa vade için ons altının yeniden 1.950-2.000 dolar bandına yerleşebileceğini öngören Özcan; bu sürede Rusya Ukrayna arasında sağlanabilecek bir ateşkesin ons tarafında1.900 dolara seviyesine doğru gerileme riski oluşturacağı uyarısında da bulunuyor.

Ziraat Yatırım Genel Müdürü Uğur Boğday; önceki haftalarda altın fiyatlarındak, kâr satışlarının nedenlerini, ABD Merkez Bankası FED’in şahin geçen son toplantısı ve Ukrayna-Rusya geriliminde diplomasinin bir parça ön plana çıkması olarak sıralıyor.

“Şu anda ise borsa yatırım fonlarına önemli para girişi var” diyen Boğday, toparlanma ile birlikte gram altının mayıs sonunda 950-1000 TL arasında olabileceğini öngörüyor.

ÜNLÜ & Co Araştırma Bölümü Kıdemli Müdürü Murat Akyol’a göre; TCMB’nin faiz oranlarını bir süre sabit tutacağı ve Kur Korunmalı Mevduat (KKM) benzeri ürünlerle TL’nin desteklenmeye devam edeceği varsayımı altında dolar/TL yukarı yönlü denemeler yapsa bile TL, trende dönüşen bir değer kaybıyla karşılaşmayabilir. Bu nedenle gram altın fiyatında belirleyici unsur ons altın olacak.

 Murat Akyol, önde gelen merkez bankalarının yüksek enflasyonla mücadele etmek için küresel ölçekte faiz silahını daha rahat şekilde kullanmalarının fiyatlarda baskı oluşmasına yol açabileceği öngörüsüyle mayıs ayı sonuna kadarki süreç için gramda 850-900 lirayı işaret ediyor.

Mayıs sonuna kadar gram altın ne olur? 8 kurumun gram altın tahmini ise şöyle:

8 kurumun gram altın tahmini

Altın fiyatları zirveye tırmanıyor :Tufan geliyor! Altın mı, dolar mı? Mantıklı yatırım yapan zengin olur!

Çeyrek altın, gram altın bugün ne kadar? 19 Nisan 2022 güncel altın fiyatları!

Altın ne kadar oldu ve ne kadar yükselecek? Piyasanın içindeki isim öyle bir rakam verdi ki inanamayacaksınız