08 / 05 / 2024

Elinde gümüşü olan yatırımcılar ''gümüşlerinizi satmayın'' gümüş yıl sonunda tam bu kadar olacak

Elinde gümüşü olan yatırımcılar ''gümüşlerinizi satmayın'' gümüş yıl sonunda tam bu kadar olacak

Gümüş yatırımcıları gümüş fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri yakından takip ediyor. Son günlerde sert düşüş yaşayan gümüş fiyatları için analistlerden yıl sonu değerlendirmesi geldi. ''Gümüşlerinizi satmayın'' diyen analistler yıl sonunda gümüş fiyatlarının ne kadar olacağını açıkladı.



''GÜMÜŞLERİNİZİ SATMAYIN''

Gümüşün ons fiyatı  bugün 18 dolar seviyelerinde hareket ediyor. Her geçen gün değer kaybeden gümüş fiyatları yatırımcılarını endişelendirmeye başladı. Analistlerden son dakika gümüş yorumu geldi. Analistler ''gümüşlerinizi satmayın'' diyerek gümüşün yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı.

Investinghaven analistleri; ''Gümüş fiyatının 2023 yılında 34.70 dolarlık hedeflerine doğru hareket edeceğine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Bundan sonraki süreçlerde ise gümüş fiyatında tüm zamanların en yüksek seviyesinin gündeme gelebileceğinin ön görüsünde bulundular. Analistler, gümüş fiyatlarındaki artışın nedenini ABD Doları’nda zirve beklentisine bağladı.Ayrıca gümüş piyasasındaki vadeli pozisyonların da 2023 yılında  güçlü yükselişlerin olacağına işaret etti.

Elinde gümüşü olan yatırımcılar gümüşlerinizi satmayın gümüş yıl sonunda tam bu kadar olacak

Analistlere göre 2022 beklentilerine henüz ulaşılmadığının, bunun da 2022 hedeflerinin 2023’e ertelendiği anlamına geldiğinin vurgusunu yaptılar.

2021 ve 2022 gümüş fiyat tahminlerinin 2023'te gerçekleşeceğine inanan Investinghaven analistleri, 40 dolar ve üzeri uzun vadeli tahminlerinin en geç 2024 yılında gerçekleşeceğinin altını çizdiler.

Gümüş ile ilgili bir yorum da Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş'ten geldi. Gümüş yatırımı yapanları uyaran Memiş, ''gümüş sabır işidir aldığınız aman beklemeniz gerekiyor'' diyerek yatırımcıları sabırlı olmaya çağırdı. Gümüş fiyatlarının tekrar yükseleceğini söyleyen Memiş, gümüşün onsunun 19 dolara, gram fiyatının ise 12 TL seviyelerini aşacağını söyledi.

Peki bugün gümüş ne kadar? Gümüşün gram fiyatı kaç lira? Gümüş kaç TL oldu? İşte 15 Ekim 2022 gümüş fiyatları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön