12 / 05 / 2024

Elinde parası olanlar dikkat! Altın, dolar ve euro için kimsenin bilmediği yöntem ortaya çıktı! Bunu yapan kazanıyor

Elinde parası olanlar dikkat! Altın, dolar ve euro için kimsenin bilmediği yöntem ortaya çıktı! Bunu yapan kazanıyor

Elinde parası olanlar; altın mı, dolar mı, euro mu? Hangisine yatırım yapmanın mantıklı olduğunu araştırıyor. Altın, dolar ve euro fark etmeksizin öyle bir yöntem var ki bunu yapan her zaman kazanıyor işte ayrıntılar...



ALTIN VE GÜMÜŞ İÇİN DE YAPILIYOR

“Bunu altın ve gümüş olarak da yapabilirsiniz. Mesela elinizde altınınız var, gümüş ile takas edeceksiniz. Elinizde gümüşünüz var, dolarla takas edeceksiniz. Bu işlemler de parite üzerinden yapıldığı için parite üzerinden yapılan işlemleri, önemsiyorum. Çünkü dediğim gibi elindeki altını satmak, tekrar gümüş almak. Elindeki gümüşü satmak, tekrar altın almak gibi bir yanlışa düşmemek gerekiyor. Alım-satım farkından dolayı mutlaka ciddi anlamda zarar edebilirsiniz. Mesela altın/gümüş paritesinden bahsetmek istiyorum size. Altın/gümüş paritesi şu an da 84,33 dolar seviyesinde. Eğer altını verip gümüş alırsanız, 84,42 seviyesine. Benim gümüşüm var, bunu dolara çevirmek istiyorum. Nasıl bir işlem yapmam lazım? Bu sefer 706-732 dolar işlemi ile bu işlemi yapıyorsunuz. 706 dolar 732 dolar. 706 dolardan gümüşünüzü dolara çevirebiliyorsunuz, 732 dolardan da tekrar bu işlemi satış üzerinden yapabiliyorsunuz. İşte bu parite üzerinden işlem yaptığınız zaman da herhangi bir ters pozisyonda kaldığınız zaman ki çok önemli bir yer burası. Ters pozisyonda kalırsanız, en azından açıkta kalmamış oluyorsunuz. Mesela örnek verelim. Benim elimde 1 kilogram altınım var. Genelde küçük yatırımcılar veya acemi yatırımcılar veya finansal okur-yazarlığı az olan yatırımcılar, genelde gram altın TL fiyatını takip eder ve gram altın üzerinden işlem yapar. Ve geçtiğimiz yıllardan bugüne kadar baktığımız zaman, genelde yatırımcıların arasında TL ile işlem yaptıkları için ciddi anlamda zarar ettiğini gözlemliyoruz.” 

Gram altını şaha kaldıracak flaş gelişme! Altının kaderi bu akşam yazılıyor...

Gram altın rekora koşuyor! Altın neden yükseliyor? Kuyumcu altın fiyatları canlı 24 Mayıs 2022...

Gram altında yangın yeri! 2 dev kurum gram altın için saat verdi! Gram altında flaş gelişme...

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön