03 / 05 / 2024

Elkon Beton Rusya’da ithal beton santrali pazarında lider!

Elkon Beton Rusya’da ithal beton santrali pazarında lider!

MOSKOVA’da gerçekleştirilen, 16. Uluslararası İnşaat Makinaları ve Teknolojileri (CTT-2015) fuarına katılan Elkon, Rusya pazarındaki gücünü pekiştirdi. Elkon Rusya’da ithal beton santrali pazarında yüzde 30’luk pay ile lider olduğunu belirtti.



35 ülkesinden 1000’den fazla katılımcının yer aldığı fuara 11. kez katıldıklarını söyleyen Elkon Yönetim kurulu Başkanı Mustafa Alpagut, “Rusya’da ekonomik sıkıntılar devam ediyor. Ancak, Rus hükümetinin krizin etkilerini minimize etmek için 3.5 ayda stabilizasyon fonundan 150 milyar dolarlık katkı sağlaması ekonomideki şok etkisini giderdi. 2003 yılından itibaren Rusya’ya 900’den fazla beton santrali ihraç etmiş bir firmayız. Rusya’da ithal beton santrali pazarında yüzde 30’luk pay ile lideriz” dedi. Halen Rusya’nın 6 şehrinde satış ve teknik destek ofisi, 4 şehrinde yedek parça deposu ile hizmet verdiklerini belirten Alpagut, krizi fırsata çevireceklerini ve bu pazara daha fazla odaklanarak pazar payını artıracaklarını anlattı.


FUARA BETON SANTRALLARI KURDU

Elkon, fuarda kendi sektörünün en büyük katılımını gerçekleştirdi ve 500 metrekarelik alanda iki büyük beton santrali sergiledi. Son 6 yıldır tüm fuarlarda iki adet beton santrali sergileyen tek firma olduklarını söyleyen Mustafa Alpagut, “Önceki fuarlarda beton santrali sergilemiş altı Avrupalı rakibimizden hiçbiri bu sene müşterilerinin huzuruna çıkamadı. Biz ise, fuar sırasında sergilediğimiz iki beton santralini de sattık. Ayrıca ilave bir beton santralinin sözleşmesini de fuar esnasında imzaladık. Bu bizim ve Türkiye’nin rekabet gücünün kanıtıdır” diye konuştu. 


Hürriyet


Geri Dön