18 / 05 / 2024

Elon Musk hayatının şokunu yaşadı! Başına öyle bir şey geldi ki tarihe geçti

Elon Musk hayatının şokunu yaşadı! Başına öyle bir şey geldi ki tarihe geçti

Elektrikli araçlarla ünlenen ve dünya üzerinde büyük bir üne çapa kavuşan Elon Musk, Dünyanın en zengini ünvanını kaybetmesinin ardından 200 milyar dolarından da olan Musk tarihe geçerek bir ilke de imza attı.



Geçtiğimiz aralık ayında dünyanın en zengin ve varlıklı insanı şöhretini Fransız lüks şirketler grubu LVMH'nin başkanı Bernard Arnault'a kaptıran Musk, 137 milyar dolar  varolan serveti ile bu kez de tarihte 200 milyar dolar kaybeden ilk kişi oldu. Günümüzde ise birçok Tesla yatırımcısı, bu kayıbı Musk'a ve onun Twitter'la meşgul olmasına bağlıyor. Zira ünlü milyarder, daha fazlasını satmayacağına söz vermesine rağmen son bir yıl içerisinde 40 milyar dolarlık Tesla hissesi sattı. Ancak Musk, Tesla'nın düşen hisse senedi fiyatlarını Fed ile ilişkilendiriyor.
 Yakın zamanlı paylaşımında Tesla ve SpaceX'in CEO'su, "Fed'i kontrol etmiyoruz. Buradaki asıl sorun bu." açıklamasında bulundu.

Elon Musk hayatının şokunu yaşadı! Başına öyle bir şey geldi ki tarihe geçti

ELON MUSK KİMDİR?

Elon Musk, Amerikalı işadamı, mühendis ve yatırımcıdır. Özellikle Tesla Inc., SpaceX ve Neuralink gibi teknoloji şirketlerinde önemli roller üstlenmiştir. Ayrıca PayPal şirketinin kurucusu ve ilk CEO'sudur. Musk, dünya çapında tanınan bir simge haline gelmiştir ve çeşitli projelerine odaklanmıştır,  bunlar arasında elektrikli otomobiller, uzay ulaşımı, insan beyninin bilgisayarlar ile entegrasyonu gibi ileri teknolojik fikirler yer almaktadır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön