10 / 05 / 2024

Elon Musk’ın hedefinde Twitter’dan sonra o platform mu var?

Elon Musk’ın hedefinde Twitter’dan sonra o platform mu var?

Twitter’ı satın almasıyla son dönemin en çok konuşulan isimlerinden biri olan iş adamı Elon Musk’ın bu kez bir yayın platformunu hedefine koyduğu belirtildi.



Shiftdelete.net’de yer alan habere göre, Musk’ın bu düşüncesinde sosyal medyada da gündem yaratan Twitter Dosyaları konusunun etkili olduğu iddia edildi. Elon Musk’ın Substack’ı alırsa nasıl değerlendirmeyi planladığı ise merak konusu.

TWITTER VE SUBSTACK BİRLEŞECEK Mİ?

Elon Musk’a geçmesinin ardından, Twitter Dosyaları başlığı altında şirket ve platform içinde yaşanan ve gizlenmiş olaylar da açığa çıkmaya başladı. Dosyalarda yer alan belgelerde, seçim döneminde ABD Başkanı Joe Biden hakkındaki bilgilerin manipüle edildiği ve FBI ile bilgi paylaşımında bulunulduğu ortaya çıktı.

ABD’li bazı basın kuruluşları ortaya çıkan bu bilgiler üzerine duruma tepki gösterirken, Elon Musk, “Kurumsal gazetecilik, neden halkı değil de devleti savunmak için koşturuyor?” yanıtıyla cevap vererek, bir haberi sosyal medya hesabında duyurdu. Bunun üzerine Substack Platformu satın alarak Twitter ile birleştirmesinin mantıklı olup olmadığını soran bir kullanıcıyı Musk’un yanıtı dikkat çekti. Ünlü iş adamı Musk, söz konusu twiti “Bu fikre açık olduğu” yorumuyla paylaştı.

HABER BÜLTENLERİ YAYINLIYOR

Substack, 2017 yılında kurulan San Francisco merkezli bir platform. Abonelik haber bültenlerini desteklemek için yayınlama, ödeme, analiz ve tasarım hizmeti veren sosyal yayın platformunun satın alınması halinde etkilerinin neler olacağı ise belirsiz. Substack Platformu ve Twitter birleştirilirse, aktif haber akışı yapılan Twitter’ı güçlü hale getirmesi bekleniyor.

 Elon Musk’ın başarılı sosyal medya platformu Twitter’ın işleyişi üzerinde ve şirket içinde yaptığı değişiklikler ise gerek Twitter kullanıcıları, gerekse şirketin çalışanları tarafından eleştiri konusu oluyor.

2022, teknoloji devlerine yaramadı! Toplam zararları 457 milyar dolar!

“Oyun canavarı” cep telefonu Infinix NOTE 12 VIP kaç TL?  28 Aralık 2022 Fiyat Listesi

Bu haber çalışan kesimi üzecek! 2023’te az tatil çok iş!

 


Geri Dön