04 / 05 / 2024

Elsan Elyaf'ın Bursa'daki fabrika binası ve arsası satılıyor!

Elsan Elyaf'ın Bursa'daki fabrika binası ve arsası satılıyor!

Bir döneme damgasını vuran Elsan Elyaf'ın Bursa Orhangazi'deki fabrika binası ve arsası satışa çıkarıldı.



 

Elsan Elyaf, Bursa Orhangazi'deki fabrika binası ve arsasını satışa çıkardı. Ekonomist dergisinde yer alan habere şu şekilde; Türkiye sanayi tarihinde tekstil sektörünün yeri ayrıdır. Bir dönemin dev şirketleri ağırlıklı olarak tekstil sektöründen çıkardı. Elsan Elyaf tam da bu tabire uygun bir şirket.

Bir döneme damgasını vuran firma 1974'te Bursa Orhangazi'de kurulmuş. 145 bin metrekare açık alan içerisinde 54 bin 500 metrekare kapalı alana ve 462 bin metrekare tarlaya sahip olan fabrika Türkiye'nin ilk polipropilen elyaf üretim tesisidir. Piyasanın bir dönem devlerinden olan tesis Nergis Topbaş, Nura Fitnat Topbaş ve Dina Topbaş şakir'e ait. Topbaş Ailesi çok geniş. Ailenin yine bir döneme damgasını vuran Bahariye Mensucat'ın da hissedarı olduğunu belirtelim. Şu sıralar miras düzenlemesi üzerinde çalışan ailenin Bursa Orhangazi'deki fabrika binası ve arsasını, toplam 607 dönüm yeri satışa çıkardığını duyduk. Bu konuda şirket yeniden yapılandırması ve miras düzenlemelerinde ilk akla gelen isimlerden Av. Alpaslan Gönültaşı'na münferiden her türlü konuda yetki verilmiş. Öğrendiğimize göre, arazi ve fabrika binaları için profesyonel bir ekspertiz şirketinden değerleme hizmeti alınmış. Araziye 45 milyon dolar değer biçilmiş. Ancak Aile burayı 30 milyon dolara satmaya hazırmış. Elsan Elyafın bulunduğu bölge bir sanayi üssü konumunda.

Fabrikanın bulunduğu bölgede yine Türkiye'nin köklü şirketleri faaliyet gösteriyor. Asil Çelik, Componenta Dökümcülük, Ormo Yün iplik, Karbogaz, Okiteks Tekstil, Oran Tekstil, Aka A.ş. Polifleks, Namsal Gıda, Cargill, Bamesa Çelik, Sarander Tekstil, Ateş Taş Tekstil, Yılkan, Azimut Marine bunlardan bazıları. Orhangazi bölgesinde yatırım yapmak isteyip de yer arayan sanayicilere duyurulur...
 


Geri Dön