02 / 05 / 2024

Elteks'ten 100 bin euro değerinde yatırım!

Elteks'ten 100 bin euro değerinde yatırım!

Otomotiv sektörüne yönelik sanayi tipi eldiven imal eden Elteks, kuruluşunun 20'inci yılında yeni makine yatırımıyla kapasitesini yüzde 35 artırmayı planlıyor. Firma 100 bin euroluk yatırım yapacak...



Otomotiv sektörüne yönelik sanayi tipi elpen imal eden Elteks, kuruluşunun 20'inci yılında yeni makine yatırımıyla kapasitesini yüzde 35 artırmayı planlıyor. 

Bu yıl için planladıkları 100 bin euro'luk makine yatırımıyla hem üretim kapasitelerini hem de üretim kalitelerini artıracaklarını söyleyen Elteks Tekstil İşletme Müdürü Sahir Erol, önümüzdeki yıllar için de yaklaşık 250 bin euro'luk makine grubu yatırımına giderek entegre bir tesis olmayı planladıklarını açıkladı. Aylık 150 bin çift elpen üretim kapasitesine sahip olduklarının bilgisini veren Erol, "Üretimin yüzde 40'ım ağırlıklı Almanya, Yunanistan, İngiltere ve Azerbaycan olmak üzere dış pazara gönderiyoruz. Avrupa ülkelerinde pazarın giderek daralması üzerine yeni pazar arayışlarımızı hızlandırdık. İtalya, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkeleri ile yakın temastayız" dedi. 


Almanya başta olmak üzere sektör ile ilgili yurtdışı fuarlarını da yakından takip ettiklerini söyleyen Erol, "Bu sene ağustos ayında Frankfurt'ta iş sağlığı ve güvenliği üzerine düzenlenen Messe 2014 fuarına katıldık. Bu fuarda, alım potansiyeli yüksek, tedarikçi ve iş güvenliği uzmanlarını ağırladık. Fuar oldukça başarılı geçti. Olumlu dönüşler olacağını düşünüyoruz. Bu sayede Almanya pazarımızı güçlendireceğiz" diye konuştu. 2015'te ise, yine sektör ile ilgili Luksemburg ve İstanbul fuarlarına katılacaklarını dile getiren Erol, gelecek yıl iç pazardaki bilinirliklerini artırma odaklı projeler de geliştireStZE 9 T®^ksI çeklerini söyledi. 


En büyük sıkıntı kalifiye eleman Ürün gamlarının altı ayrı bedende 16 çeşit elpenden oluştuğunu aktaran Sahir Erol, şöyle devam etti: "Başta otomotiv olmak üzere makine, kauçuk, inşaat, tarım, demir-çelik, madencilik ve kimya gibi sektörlere yönelik üretim yapıyoruz. Elpenlerimizin tamamı yüzde 100 pamuklu iplikten imal ediliyor. Elpenin çalışma saatini artırması amacıyla ürünlerimizi nitril kauçukla kaplıyoruz. Bu sayede müşterilerimize ısıya, yırtılmaya, delinmeye ve yanmaya karşı daha dayanıklı ürünler üretirken aynı zamanda yağlardan ve yanıcı gazlardan etkilenmesini önlüyoruz." Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde (DOSAB) 3 bin metrekare kapalı alanda 50 çalışanla hizmet verdiklerini ifade eden Erol, en büyük sıkıntılarının ise kalifiye eleman olduğunu söyledi. 


Dünya ek


Geri Dön