27 / 04 / 2024

Elyrad tablo görünümlü radyatör peteklerini satışa sunuyor!

Elyrad tablo görünümlü radyatör peteklerini satışa sunuyor!

Isıtma ve soğutma sektörü oyuncularından Elyrad, tablo görünümlü radyatör peteklerini satışa sunuyor. Camdan üretilen petek sayesinde yakıttan yüzde 40 ila yüzde 80 tasarruf taahhüt ediliyor....




Florya’da sanat galerisini andıran bir mağazada müşterilerini ağırlayan Elyrad, vitrinindeki farklı radyatörleri ile ziyaretçilerini şaşırtıyor. Yağlı boya tabloları andıran; kare ve oval peteklere ilgi bir hayli büyük. Patenti de alınan ürün ile ilgili açıklamalarda bulunan Elyrad Genel Müdürü Özgür Özdemir, peteklerin yerli olduğunu; 10 Ar-Ge elemanı tarafından tasarlandığını ifade ediyor. Şu aşamada peteklerin satışı için bayilikler verdiklerini, yoğun talep aldıklarını aktaran Özdemir, tablo görünümlü petekleri diğer peteklerden ayıran yönleri şöyle aktarıyor: 


“Bir defa cam kalorifer petekleri gayet hoş görünüyor. Bunları tablo gibi evin en nadide yerine koyup tüm konuklarımıza takdim ediyoruz. Öte yandan bu petekler ekonomik. Hem tasarruflu hem hijyenik. Hijyenik, şöyle ki eski kalorifer peteklerini kullandığınızda radyatörün yukarısında bulunan tül perdeler kirlenmekteydi, içerisinde akar, börtü böcek, haşereler saklanmaktaydı. Bu astım ve diğer sıhhi sorunları tetikliyordu. Ama bizim kalorifer petekleri, sıhhate uygun, yüzde 80’i camdan üretilmiş durumda. İçerisinde toksin ya da katkı maddesi yok." 


Elyrad’ın tasarruflu olduğunu vurgulayan Özdemir, bu anlamda peteklerin su miktarlarından ve camlarından örnek veriyor:


“Bir metre kalorifer peteğini temel alalım. Bizim kalorifer peteğimizin bir metresi ile normal kalorifer peteğinin verdiği ısı kalori olarak bir birine çok yakın. Ancak bizim kalorifer peteğini çok daha az su ile çalıştırmak mümkün. İçinde 6-7 litre su yerine 2,5 su litre ile bir metre peteği çalıştırmak mümkün. Bu da daha az su ısıtmayı gerektiriyor. Öte yandan temperli özel cam kullanıyoruz. Cam geç soğuduğu için kalorifer kombisinin devreye girmesi 2’den 5-6 dakikaya uzuyor. Buna paralel evin durumuna bağlı olarak yüzde 40 ila 80 tasarruf etmeniz mümkün. Yani doğalgaz faturası minimum yüzde 40, maksimum yüzde 80 daha az gelebilir, bu ürünle.”


Özdemir, fiyatların ise alüminyum petekler ile hemen hemen aynı olduğunu dile getiriyor. “Ürünlerimiz 400-450 liradan başlıyor, 1.000-1.250 liraya varıyor. Temelinde 3.000-5.000 fiyat yatırdım ile evin tamamını bu ürünle donatmak mümkün.” diyor. Elyrad Genel Müdürü, ürün için Azerbaycan, İran, Irak, Beyaz Rusya, Bulgaristan, Yunanistan, Hollanda, Fransa, Almanya ve Avusturya'dan talep geldiğini de belirtiyor. 


Özgür Özdemir, cam radyatörleri birer tablo haline getirmek için ellerinde 10 bin fotoğraf bulunduğunu bildirirken, “Yiyecek, içecek, hayvan, doğa fotoğraflarımız var. Bunun dışında bireyin, ailelerin, çocuğun ya da büyüğün fotoğraflarını peteklere koyabiliriz. Ayrıca araba şeklinde; yuvarlak, oval, üçgen formunda petekler üretebiliriz. Burada tercih edilen fotoğraf ile şeklin uygunluğu önemli." ifadelerini kullanıyor.


TABLO GÖRÜNÜMLÜ KLİMALAR DA YOLDA


Özdemir, tablolu kalorifer peteklerinin kullanımının artmasının sonrasında soğutma sistemini devreye alacaklarını duyuruyor. Klimaların evde yerini alacağını, beğeni toplayacağını sözlerine ekliyor. 


Haber And


Geri Dön