03 / 05 / 2024

Emaar FINGEN işbirliği ile 150 mağazalı designer outlet açıyor!

Emaar FINGEN işbirliği ile 150 mağazalı designer outlet açıyor!

Emaar, 125 milyon dolarlık yatırımla Büyükçekmece'ye dünyaca ünlü tasarımcıların ürünlerinin yer aldığı lüks outlet yapıyor. 150 mağazalı outlet için, İtalyan FINGEN'in grup şirketleriyle işbirliğine gidildi



Dünyanın önde gelen gayrimenkul geliştirme şirketlerinden Emaar Properties'in ülke iştiraki olan Emaar Türkiye, ilk dizaynır outlet (sezon sonu mağaza) merkezini inşa ediyor. Emaar, 125 milyon dolarlık proje bedeliyle dikkat çeken ve lüks moda markalarının yer alacağı outlet için İtalyan FINGEN'in grup şirketleri RDM, FINGEN Group ve JM Investments ortaklığıyla çalışıyor. Daha önce Roma, Floransa, Milano, Venedik ve Napoli'de başarılı outlet projeleri geliştiren grup, bu alandaki son yatırımını 2011'de Pekin'de yapmıştı. 


POTANSİYEL YÜKSEK 

Emaar'ın CEO'su Ozan Balaban, "Outlet projesi halkımıza lüks perakende deneyimleri sunma kararlılığımızı gösteriyor. Toskana Vadisi'nin yanında yer alacak outlet, hem ev sahipleri hem de ziyaretçilere yaşam tarzlarına uygun daha fazla seçenek sunacak" diye konuştu. RDM CEO'su Jacopo Mazzei de, Türkiye'nin büyüyen ekonomisi ve lüks markalarla kurdukları ilişkiler sayesinde pazarda önemli bir büyüme potansiyeli gördüklerini söyledi. 


150 MAĞAZA OL ACAK 

Mazzei, mimari ve tasarımda diğer ülkelerde uyguladıkları konsepti İstanbul'da da kullanacakları bilgisini verdi. FINGEN, Fratini ailesinin moda, perakende ve gayrimenkul alanlarına odaklanan yatırım şirketi. Toskana Vadisi'nde merkezi bir konumda yer alacak olan outlette 150 mağaza olacak. Ünlü lüks markaların da ilk kez outlet ürünlerinin yer alacağı merkez, 45 bin metrekarelik brüt kiralanabilir alana sahip. 203 bin metrekarelik arazi üzerinde yer alacak projenin inşaatına 2015'in ilk çeyreğinde başlanacak. İlk fazın ise Haziran 2016'da hizmete girmesi planlanıyor. 


Seda Tabak-Sabah


Geri Dön