05 / 05 / 2024

Emekli adayları dikkat! Prim ödeme miktarları güncellendi

Emekli adayları dikkat! Prim ödeme miktarları güncellendi

Çalışma hayatında yer alan her çalışan emekli olmanın hayalini kurmakta. Bu kapsamda emekli olmak isteyen vatandaşları yakından ilgilendiren detaylar netleşti. SSK, Bağ-Kur ve esnaf olan herkesi kapsamakta. Emeklilik prim ödemeleri ile değişiklik duyuruldu.



ESNAFLIK YAPANLAR
Bağ- Kur primleri en düşük 2.232,50 lira. Primini düzenli ödeyenler için ise bu tutar 5 puanlık avantaj ile 1.908,95 lira olarak uygulanmakta. Burada aylık avantaj 323,55 lira olurken, en alt tutardan ödeme yapan esnafın cebinden 6 aylık bin 941 lira daha az prim parası olacak.

TARIMLA UĞRAŞANLAR
Tarım Bağ-Kur primleri de en düşük 2.158,08 liraya yükseldi. Primi düzenli ödeyenler için bu tutar 1.845,31 lira olarak uygulanırken, burada aylık avantaj 312,77 lira oldu. En alt tutardan ödeme yapan çiftçinin cebinden 6 aylık bin 876 lira daha az para çıkmakta. Ayrıca tarım Bağ- Kur primleri artık Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda 2 taksitle ödenebilmekte. Ocak-Haziran dönemine ait sosyal güvenlik primleri Temmuz ayının içinde, Temmuz-Aralık dönemine ait sosyal güvenlik primleri de Ocak ayının içinde yatırılabilmekte.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön