05 / 05 / 2024

Emekli adayları dikkat! Prim ödeme miktarları güncellendi

Emekli adayları dikkat! Prim ödeme miktarları güncellendi

Çalışma hayatında yer alan her çalışan emekli olmanın hayalini kurmakta. Bu kapsamda emekli olmak isteyen vatandaşları yakından ilgilendiren detaylar netleşti. SSK, Bağ-Kur ve esnaf olan herkesi kapsamakta. Emeklilik prim ödemeleri ile değişiklik duyuruldu.



EVDE ÜRETENLER
Kendi adına ve hesabına tarımsal faaliyette bulunanlar ile evde üretim yaparak esnaf muaflığından yararlanan kadınların ödeyeceği isteğe bağlı sigorta primi ise aylık 1.547,90 liradan 2.001,70 liraya çıktı.

EV İŞLERİNDE ÇALIŞANLAR
Ev hizmetlerinde ayda 10 gün işçi çalıştıranlar en az 808,88, 30 gün işçi çalıştıranlar da 2.426,63 lira sigorta primi ödeyebilmekte. Ev hizmetlerinde ayda 10 günden az işçi çalıştıranlar sadece iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi ödemekte. Bunların ödeyecekleri prim tutarı günlük 4,31 lira oluyor. Ev hizmetlerinde aynı işveren yanında ayda 10 günden az çalışanlar isterlerse kendi primlerini ödeniyor. Bunların ödeyecekleri prim tutarı aylık 2.103,08 lira oluyor.

ŞOFÖRLER
Kısmi süreli iş sözleşmesiyle bir veya birden fazla kişi tarafından çalıştırılanlar, taksi, dolmuş ve toplu taşıma araçlarında çalışanlardan işsizlik sigortası primi ödemek istemeyenler en az 2.032,97 lira prim yatırılıyor. İşsizlik primi dahil etmek isteyenlerin ise en az 2.220,63 lira ödemesi gerekiyor. (ahaber)


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön