05 / 05 / 2024

Emekli adayları dikkat! Prim ödeme miktarları güncellendi

Emekli adayları dikkat! Prim ödeme miktarları güncellendi

Çalışma hayatında yer alan her çalışan emekli olmanın hayalini kurmakta. Bu kapsamda emekli olmak isteyen vatandaşları yakından ilgilendiren detaylar netleşti. SSK, Bağ-Kur ve esnaf olan herkesi kapsamakta. Emeklilik prim ödemeleri ile değişiklik duyuruldu.



BORÇLANMA PLANLAYANLAR
Doğum ve askerlik borçlanmasında günlük en düşük prim 69,02, en yüksek prim 517,68 lira olarak yatırılıyor. 2 yıllık doğum borçlanmasına en az 49 bin 694, 18 aylık askerlik borçlanmasına 32 bin 270 lira ödeniyor. Gurbetçiler ise yurt dışı borçlanması yaptıklarında günlük en az 97,07 lira prim yatırılmakta.

ÇALIŞMAYANLAR
Çalışmayanlar ya da eksik primi olanların her ay kendi primlerini ödeyerek yararlanabildiği isteğe bağlı sigortada da tutarlar güncellendi. En düşük prim 2.070,72 liraya yükselirken, en yüksek de bunun 7.5 katı ödeme yapılabilmekte.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön