04 / 05 / 2024

Emekli bayram ikramiyeleri neden açıklanmadı? Emekli bayram ikramiyesinde 3 bin 700 lira iddiası

Emekli bayram ikramiyeleri neden açıklanmadı? Emekli bayram ikramiyesinde 3 bin 700 lira iddiası

Emeklilere bayram öncesi yatırılan bayram ikramiyesinin kaç lira olacağı merakla beklenirken Ankara'dan beklenen haber gelmedi. Milyonlarca emekli bu yıl Ramazan ve Kurban Bayramı'nda kaç lira emekli ikramiyesi alacağını merak ediyor. İşte son dakika gelişmeleri...



Emekli bayram ikramiyelerine yapılması planlanan zam oranı neden açıklanmadı, emekliler bu Ramazan ve Kurban'da kaç lira emekli bayram ikramiyesi alacak? Milyonlarca emekli bayram ikramiyelerinde artış beklerken Cumhurbaşkanı Erdoğan dünkü Bakanlar toplantısı sonrasında  bu konuya değinmedi. Emeklilere iki bayramda birer ikramiye bin 100 lira veriliyordu. Bu Ramazan'da bu tutarın bin 500 lira toplamda 3 bin lira olması bekleniyordu. Ankara'nın neden emekli bayram ikramiyeleri ve zamlarla ilgili açıklama yapmadığı merak konusu oldu. Hükümetin dünya genelinde yaşanan ekonomik krizi gerekçe göstererek bütçeye ek maliyet oluşturabilecek emekli bayram ikramiyelerinde herhangi bir artış yapmama ihtimali emeklileri endişelendirdi.

"EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 3 BİN 700 LİRA OLMALI"

Ekonomi uzmanları emeklilere verilen bayram ikramiyesiyle ilgili bir çalışma yapıldığını açıkladı. Uzmanlar "Emekliye ilk bayram ikramiyesi verildiği 2018 yılının Nisan ayında dolar 4 lira idi ve her ikramiye 250 dolar ediyordu. Şimdi emeklilere bayram ikramiyesinin 3 bin 700 lira, TÜFE'ye göre baktığımızda ise 2 bin 860 lira olarak verilmesi gerekir." şeklinde konuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön