02 / 05 / 2024

Emekli bayram ikramiyelerinde son dakika! 2022 Ramazan bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak?

Emekli bayram ikramiyelerinde son dakika! 2022 Ramazan bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak?

Milyonlarca emekli Ramazan bayramı ikramiyelerinin ne zaman hesaplara yatacağını araştırıyor. Peki 2022 Ramazan bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak? İşte merak edilen ayrıntılar...



Sene sonunda yüzde 36.08 şeklinde duyurulan enflasyon oranının ikramiyelere yansıması halinde 1.100 TL olan miktar yaklaşık 1.500 TL'ye kadar yükselecek.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte milyonlarca vatandaş müjdeli bayram ikramiyesi haberlerini beklemeye başladı. Hükümet 2018'den bu güne bayram ikramiyeleri ödemelerini aralıksız şekilde gerçekleştiriyor. 

2 MAYIS'TAN ÖNCE HESAPLARA YATACAK

Emekli bayram ikramiyelerinde son dakika! 2022 Ramazan bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak?

Ramazan Bayramı bu sene 2 Mayıs tarihinde başlayacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bu sene de Bayram öncesinde gerçekleştirilecek olan bayram ikramiyeleri için çalışmalarına başladı.

Asgari ücretteki ve emekli aylıklarındaki artışlardan sonra ikramiye tutarlarında da bu sene yükseliş yapılması bekleniyor. 

BAYRAM İKRAMİYESİNDE DE ENFLASYON DİKKATE ALINABİLİR

Bayram ikramiyeleri için 1.500 TL'den 2.500 TL'ye yükseliş beklentisi varken nihai kararın Kadine toplantısında verileceği de öngörülüyor. Bu ayın sonuna kadar emeklilik dilekçesini veren vatandaşlar da ilk kez bayram ikramiyesi alabilecek, yani emekli olan kişinin ikramiyesi ilk maaşıyla ödenecek. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön